Çanakkale’de dijital dönüşüm destekleri anlatıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Teknopark’ın ev sahipliğinde, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü, Ostim OSB, TÜBİTAK TÜSSİDE, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD) , Türk Ekonomi Bankası ve Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla  “Dijital Dönüşüm Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

150

GMKA ve Çanakkale Teknopark’ın da konsorsiyum üyeleri arasında yer aldığı Dijital Avrupa Programı altında desteklenmeye hak kazanan EDIHWESTMARMARA projesinin Marmara Bölgesi’nde KOBİ, girişimci ve kamu kurum/kuruluşlarında dijital dönüşüm farkındalığının artırılması hedefine hizmet edecek biçimde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil yaptı. Bil konuşmasında küresel dijitalleşme trendlerinin bölgesel iş dünyası için sunduğu kritik öneme dikkat çekerken, internet ve sosyal medya kullanımındaki genel artış eğilimini vurguladı. Ayrıca yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerin bilgiye erişim ve içerik üretimindeki dönüştürücü etkisi hakkında da bilgiler aktardı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nin dijitalleşme vizyonuna değinerek, Çanakkale Teknopark'ın bölgedeki teknoloji girişimlerine verdiği stratejik destek ve projeleri hakkında da bilgiler verdi.

Toplantı ve panelde destek programları ve uygulama örnekleri ele alındı

Etkinliğin ilk bölümünde, TÜBİTAK DDX Dijital Dönüşüm Danışmanı Bülent Yılmaz, dijitalleşme uygulamalarındaki pratik deneyimlerini aktararak, karşılaşılan zorlukları ve çözüm yollarını katılımcılarla paylaştı. İkinci bölümde ise, OSTİM OSB Dijital Dönüşün Ofisi Yöneticisi ve TÜBİTAK DDX Dijital Dönüşüm Danışmanı Çağlar Öngüner moderatörlüğünde “Dijital Dönüşüm Destekleri” paneli gerçekleştirildi.

Panel kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Dijital Dönüşüm Destek Programı ve EBRD (Avrupa İmar ve Yatırım Bankası), TEB, Türkiye İş Bankası ve KOSGEB işbirliğinde yürütülen KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı ile firmaların dijital dönüşüme yönelik erişelebileceği finansman olanakları hakkında kurum temsilcileri tarafından detaylar aktarıldı. Ayrıca, Çağlar Öngüner OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen faaliyetler ile DDX Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerleme Modelini anlattı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş