havadurum

Çanakkale'de Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları coşkuyla karşılandı

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Kaleseramik Atölye Kale iş birliğinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

1255

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ve Kaleseramik Atölye Kale iş birliği ile düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Karina Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kutlama programına; ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, ÇOMÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt, Dekan Yardımcıları Doç. Kenan Saatçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Karina Deniz Kültürü Merkezi sorumlusu Abdullah Bayrak, Kaleseramik yöneticileri Engin Çetin ve Zafer Erdinç, akademisyenler ve kentli birçok katılımcı

Etkinlikler sırasında, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesi sonrası Meclis'e yaptığı ilk konuşmasının, Atatürk'ün siluetlerinin ve Cumhuriyet temalı görsellerin seramik ve tekstil yüzeylere aktarıldığı, tornalama tekniğiyle şekillendirilen formlara kazındığı atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Etkinlikler aynı zamanda, Çanakkale'nin sokaklarını ve deniz yaşamını konu alan kişisel illüstrasyon sergilerine de ev sahipliği yaparak katılımcılardan büyük ilgi gördü.

(Esra Güller)

Paylaş