Çanakkale'de çevre temalı eğitimlerle farkındalık artıyor

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği eğitimlere devam ediyor. Çevre temalı eğitimler, uzun süredir çeşitli kurum ve kuruluşlarda gerçekleştiriliyor.

514

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevre ve kent temizliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılı içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik düzenlenen eğitim programları kapsamında, Fevzipaşa Mahallesi Kadınları Kalkındırma ve Koruma Derneği temsilcileri de bilgilendirildi.

Fevzipaşa Mahallesi'nde kadınlara yönelik çevre eğitimi verildi

Son olarak, Fevzipaşa Mahallesi Kadınları Kalkındırma ve Koruma Derneği temsilcilerine yönelik bir eğitim düzenlendi. Bu kapsamda, ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Organize Sanayi Bölgesi firmaları, Çanakkale Belediyesi'nin çeşitli birimlerindeki personeller ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de eğitim aldı.

Sıfır atık projesi ve diğer uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı

Eğitimler, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Çevre Yüksek Mühendisi Sultan Özbakır tarafından veriliyor. Eğitimlerde Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi, Sıfır Atık Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması, Ambalaj Atıkları ve Tıbbi Atıkların Yönetimi gibi projeler hakkında detaylı bilgiler paylaşılıyor.

Atıkların ayrı toplanmasının önemine yer verildi

Özbakır, ayrıca belediye tarafından yürütülen atık pil, atık ilaç, bitkisel atık yağların ayrı toplanması ve giyim/tekstil atıkları çalışmalarına da değindi. Atıkların neden ayrı toplanması gerektiği ve mavi bayrak gibi kent merkezinde yürütülen uygulamalar hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Eğitim sonrası karşılıklı fikir paylaşımı gerçekleştirildi

Eğitim sonrasında, Fevzipaşa Mahallesi temsilcileriyle karşılıklı fikir alışverişi yapılarak öneriler paylaşıldı. Çanakkale Belediyesi'nin çevre bilincini artırma çabaları, kent genelinde büyük bir ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş