havadurum

Çanakkale'de Binlerce Kişi Kadir Gecesi İftarında Buluştu

Binlerce kentli, Çanakkale Belediyesi'nin organize ettiği iftar programında Kadir Gecesi'nde bir araya geldi.

988

Binlerce kentli, Kadir Gecesi'nde Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında buluştu. 100. Yıl Meydanı'nda gerçekleştirilen bu özel programa, Belediye Eski Başkanı Ülgür Gökhan, yeni seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, CHP Milletvekili İsmet Güneşhan ve diğer ilçe ve beldelerin belediye başkanları da katılım sağladı. İftar öncesi yapılan müzik dinletisiyle başlayan program, Yalı Camii Eski İmamı Erdoğan Uz'un dualarıyla devam etti ve ardından oruçlar açıldı. Bu anlamlı buluşma, şehirdeki birlik ve beraberliği pekiştirmenin güzel bir örneği oldu.

“Erkek'le yine bu kentte özgürlük ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz”

Ülgür Gökhan, “Öncelikle Kadir Gecemiz mübarek olsun. Sayın Başkanımız Muharrem Erkek ile birlikte bu akşam bir iftar düzenleyerek kentlilerimizle buluşmak istedik. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Beni 22 yıl güvenerek bu görevde tuttunuz, ben de bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım sizlerin teveccühleriyle. Bundan sonra Başkanımız Muharrem Erkek'le yine bu kentte özgürlük ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bayramınızı şimdiden kutluyorum, çoluğunuzla, çocuğunuzla nice bayramlar geçirmenizi diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“Biz bu kentte huzur içinde, bu sofralarda bir araya geleceğiz”

Başkan Ülgür Gökhan'ın ardından yeni göreve seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek'te kentlilere bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Başkan Ülgür Gökhan'a teşekkür ederek başlayan Erkek, “Belediye çalışanlarına, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu iftarımız sizlerin kaynaklarıyla yapılıyor, halkın kaynaklarıyla gerçekleştiriliyor. Bu akşam bu meydanda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli kentlilerimize, ilçelerden gelen kentlilerimize çok teşekkür ediyorum, sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum. Ramazan ayının son günlerindeyiz. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Ramazan ayı, hoşgörünün, sevginin, saygının, dayanışmanın büyüdüğü aylardır. Önümüz bayram. Hepinizin Ramazan Bayramını ailelerinizle birlikte kutluyorum. 22 yıl çok büyük hizmetler sunan, bu kente sahip çıkıp, hakkını koruyan Sayın Başkanımız Ülgür Gökhan'a teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Biz bu kentte huzur içinde, barış içinde senelerce yine bu sofralarda bir araya geleceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. “ dedi.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş