havadurum

Çanakkale'de Bebek Dostu hastane değerlendirmeleri başladı

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, bebek dostu hastane yıllık değerlendirmelerine başladı. Bu kapsamda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi ve Medicalpark Çanakkale Özel Hastanesi'nde denetimler gerçekleştirdi.

1463

Çanakkale Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi ve Medicalpark Çanakkale Özel Hastanesi'nde Bebek Dostu Hastane değerlendirmesi yapılarak, Yenidoğan İşitme Tarama Üniteleri ve doğumhane ortamları denetlendi denildi.

Değerlendirmeler kimler tarafından yapılıyor?

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sargin, Uz.Dr.Ezgi Emli Alpay, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çeküs Birim çalışanları Ebe Neşe Uzel ve Ebe Nuray Alkan, Bebek Dostu Ulusal Değerlendirmecileri, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Kaya Yücesoy ve Ebe Öznur Erten tarafından yapılan değerlendirmelerde; “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kriterleri, Yenidoğan İşitme Tarama Ünitelerinin çalışma usul ve esaslarına uygunluk durumu, Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkındaki Yönerge'ye istinaden doğum yapılan ortamların kurumca belirlenen standartlara uygunluğu inceleniyor” denildi.

Bebek dostu hastane olmanın önemi

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı, anne sütünün önemini vurgulamak ve bebeklerin sağlıklı beslenmesini sağlamak için geliştirilmiş bir programdır.

· Bu program kapsamında değerlendirilen hastanelerin bebeklere sunduğu imkanlar ve anneleri emzirmeye teşvik etmede gösterdikleri çaba inceleniyor.

· Yenidoğan İşitme Tarama Üniteleri ise bebeklerde işitme kaybını erken teşhis etmek için önemli bir araçtır. Doğumhane ortamlarının ise hijyenik ve bebeklere uygun olması, doğumun güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesi için önemlidir.

Değerlendirmelerin sonuçları ne olacak?

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kriterlerini karşılayan hastanelere "Bebek Dostu Hastane" unvanı verilecek. Yenidoğan İşitme Tarama Üniteleri de kriterlere uygun şekilde hizmet veriyorsa denetlenen hastaneler bu belgeyi almaya hak kazanacaklar. Yine yapılan denetimlerde doğumhane ortamları ile ilgili eksiklikler tespit edilirse, gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili hastanelere bilgi verilerek eksikliklerin giderilmesi istenecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş