havadurum

Çanakkale’de Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın görev değişikliği tartışmalara neden oldu! Çarpıtmalar gerçeği yansıtmıyor!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın bir süredir beklenen bakan yardımcıları arasındaki görev dağılımını değiştirmesi Çanakkale’de bazı basın organları tarafından çarpıtıldı.

3231

İçişleri Bakanlığı’nda dört bakan yardımcısı arasında yeniden görevlendirme yapıldı. Çanakkale’de bulunan bazı basın mensupları ise bu konuyla ilgili haberleri yanlı bir şekilde yansıttı. Oysa ki kulislerden edinilen bilgiye göre Yerikaya’nın bir süredir görev değişikliğine gideceği biliniyordu. Geçtiğimiz dönem AK Parti Çanakkale Milletvekilliği ve Grup Başkan Vekilliği görevini üstlenen; 1915 Çanakkale Köprüsü’nden, Küçükkuyu-Ayvacık Tünellerine, OSB’lere ve kentin gelişmesine kadar bir çok sayıda yatırımın öncüsü olan Bakan Yardımcısı Bülent Turan’dan Jandarma Genel Komutanlığı görevi alınarak Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’a bırakıldı. Bunun yanı sıra diğer bakan yardımcıları arasında görev dağılımında büyük değişikliklere gidildi. Beklenen görev değişikliğine ilişkin ise kentte bulunan bazı yerel basın organlarında, Turan’ın görevden alınma nedeni çarpıtılarak, Lapseki ziyaretine bağlanması tepkilere neden oldu.

Turan’ın Ankara’da önemli görevleri

Ankara’da, Çanakkale’nin kent gündemlerini milletvekilliği görevinin ardından şimdi ise İçişleri Bakan Yardımcısı olarak TBMM’ye taşıyan Turan’ın, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Etütler Merkezi, TBMM ile İlişkiler ve İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı idari amirlik görevlerini sürdürüyor. Turan’a bu görevlerine ek olarak Bakanlığın personelinin savunmalarını yaptığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı üst yazışmalar görevleri verildi.

Çanakkale’nin değerlerine sahip çıkalım

Çanakkale’nin siyasi arenasındaki unutulmaz isimlerinden olan Anavatan Partisi Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Çanakkale eski Belediye Başkanlarından Reşat Tabak, eski Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP’nin önceki dönem Milletvekillerinden İsmail Özay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan gibi kente önemli hizmetlerde bulunan Bülent Turan Çanakkale‘de Avrupa ve Asya Kıtasını 1915 Köprüsü ile birleştirerek önemli katkılar sağladı. Bülent Turan kente tarihin en büyük katkılarını 1915 Çanakkale Köprüsü başta olmak üzere kente kazandırarak Çanakkale’nin 100 yıllık yatırımında mihenk taşı oldu. Turan sadece Çanakkale’yi değil, tüm Türkiye’yi kucaklayarak kent ve ülke için hizmetlerine devam ediyor.

Bakan Yardımcıları arasında diğer değişiklikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’tan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü’nü görevinden aldı. Yerlikaya, Personel Genel Müdürlüğü’nü doğrudan kendisine bağlarken, Emniyet Genel Müdürlüğü görevini ise diğer Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’na devretti. Yerlikaya, Eğitim Dairesi ile AB ve Dışilişkiler Dairesi görevlerini Aktaş’tan alarak, Münir Karaloğlu’na bıraktı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş