havadurum

Çanakkale'de Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında, bağımlılık yapan maddeler ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

1213

Çanakkale'de bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı. Toplantıda, Çanakkale Belediyesi, Lapseki Kaymakamlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün sunumlarının yanı sıra, bağımlılıkla mücadelede iş birliği ve uyumun önemi vurgulandı. İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Vali Aktaş: "Bağımlılıkla mücadele konusuna büyük bir titizlikle yaklaşılmalı"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İlhami Aktaş, bağımlılık yapan maddeler ile mücadele ederek geleceğin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm toplumu bağımlılıktan korumak için vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği ve uyum içinde faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Vali Aktaş, bağımlılıkla mücadelede koruyucu, önleyici ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin de önemine değindi.

Çanakkale Belediyesi'nin Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri

Toplantıda, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri- Sosyal işler birim sorumlusu Gülay Aktaşçı tarafından belediyenin bağımlılıkla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Aktaşçı, belediyenin bağımlılıkla mücadelede özellikle gençlere yönelik olarak düzenlediği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden bahsetti. Ayrıca belediyenin bağımlılıkla ilgili bilgilendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarına da değindi.

Lapseki'de Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları

Toplantının bir diğer sunumu ise Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk, Lapseki ilçesinde bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Öztürk, ilçede bağımlılığa karşı oluşturulan komisyonun düzenli olarak toplandığını ve ilçe genelindeki okullarda, kamu kurumlarında ve mahallelerde bağımlılıkla ilgili eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları

Toplantının son sunumu ise Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan tarafından yapıldı. Okan, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında katılımcılara bilgilendirme yaptı.

(Erhan Taylan)

Paylaş