havadurum

Çanakkale'de 82 bin 469 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Çanakkale'de il genelinde 82 bin 469 öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.

950

Türkiye'de milyonlarca öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlayarak 15 günlük yarıyıl tatiline başladı. Çanakkale'de de 82 bin 469 öğrenci, dönem boyunca gösterdikleri performansın sonucunu karnelerinde gördü. Çanakkale'de 8.576 okul öncesi, 25.101 ilkokul, 24.109 ortaokul ve 24.683 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 82 bin 469 öğrenci, karnelerini alarak tatilin keyfini çıkarmaya hazırlandı.

Turgut Reis Ortaokulu'nda karne töreni

350 öğrencinin eğitim gördüğü Çanakkale Turgut Reis Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde ise minik öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki notlara üzüldü. 5-D sınıf öğretmeni Ezel Zeren, başarılı öğrencileri takdir ve teşekkür belgelerini teslim ederken, zayıf notları olan öğrencilere de önümüzdeki dönem daha çok çalışmaları gerektiğini hatırlattı.

Öğrenciler karnelerini aldıktan sonra, okul bahçesinde bayrak töreni gerçekleştirildi. Tören bittikten sonra öğrenciler dağılarak, iki haftalık sömestr tatiline girdi.

Vali Aktaş'tan karnelerini aldılar

Ticaret Borsası İlkokulu, Ömer Mart Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Aktaş, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, "Yarıyıl tatilini eksikliklerinizi tamamlayacağınız, faydalı bilgiler öğreneceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirin" dedi. Vali Aktaş, ayrıca çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için gayret gösteren tüm milli eğitim çalışanlarına, öğretmenlere ve velilere teşekkür ederek herkese iyi bir yarı yıl tatili geçirmeleri temennisinde bulundu.

Öğrenciler, karnelerini Vali Aktaş'ın elinden alarak mutluluklarını paylaştı. Vali Aktaş, öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş