havadurum

Çanakkale'de 8 Mart Coşkusu: "Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın"

Çanakkale'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü coşkusu, unutulmaz bir etkinlikle kutlandı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, büyük ilgi gördü. İlham verici bir programla dolu olan etkinlik, Türkülerle Tarım ve Nağmelerle Kadın temasıyla gerçekleştirildi.

900

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin destekleriyle düzenlenen "Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın" temalı müzik dinletisi ve folklor gösterisi, İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Protokol ve Toplumun Katılımı

İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, bölgenin önde gelen isimleri büyük ilgi gösterdi. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, AK Parti 27.Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve diğer protokol üyeleri katılım gösterdi. Ayrıca, Çanakkale Tarım ve Orman Şube/İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar, Birlik ve Kooperatif Başkanları ile teknik personel de etkinlikte yer aldı.

Kadın ve Tarımın Buluşması

Programın öncesinde Vali İlhami Aktaş, Tarım, Orman ve İnsan fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan fotoğraf sergisini gezdi. Ardından, Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve diğer tarımsal birimlerin stantlarını ziyaret ederek üretici kadınlarla bir araya geldi. Bu ziyaretlerde, tarımsal üretimin önemi ve kadınların bu alandaki katkıları üzerine değerli sohbetler gerçekleşti.

Müzik ve Folklor Gösterisi

Etkinlik, "Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın" temalı müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle zirveye ulaştı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelinden oluşan Grup Hasat, Boğazın Efeleri Halk Oyunları Araştırma ve Yaşatma Derneği, Çanakkale Troya Ozanları, İl Müdürlüğü Folklor Ekibi ve Kadınların Geleneksel Mani Atışı canlandırma grubu, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Günün Anlamı ve Sonu

Etkinliğin sonunda Vali İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş tarafından emeği geçenlere çiçekler takdim edildi ve günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı. Program, 8 Mart ruhunu en güzel şekilde yansıtan bir etkinlik olarak son buldu.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş