Çanakkale'de 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Yavuz Adanur ve sağlık çalışanları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.
Düzenlenen programda konuşan Adanur, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak, 14 Mart Tıp Bayramının tarihçesinden bahsetti. Doktorluğun kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Adanur, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu duygu ve düşüncelerle dün olduğu gibi bugün de, bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan bir anlayışın sahipleri olarak; afet, salgın, yangın deprem demeden 7 gün 24 saat esasıyla başta ilimiz Çanakkale olmak üzere ülkenin dört bir köşesinde vatandaşlarımızın canını emanet alarak hizmet veren büyük sağlık ordumuzun; insanımızı sağlıklı yaşatmayı, acısını azaltmayı, daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinmiş olan tüm fedakâr hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart tıp Bayramını tekrar yürekten kutlarım."
(İHA)