Çanakkale cezaevi de doldu taştı...

Türkiye cezaevlerinde olduğu gibi Çanakkale E tipi kapalı cezaevinde de kapasite aşılmış durumda. Durumun diğer illere göre iyi olduğunu bildiren Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek, yeni cezaevleri açılarak sorunun çözülemeyeceğini suçun önlenmesi için toplumsal projeler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

1774
Çanakkale E tipi cezaevinde de kapasitenin aşıldığını ifade eden Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; Çanakkale deki cezaevinde de kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü var ama Türkiye geneline göre daha iyi durumdayız. E tipi kapalı cezaevinde kapasitesi 700 ama toplam tutuklu ve hükümlü sayısı 820 civarında. Kapasiteyi aşmış durumdayız ama Türkiye deki diğer cezaevleri iki ya da üç katı olarak kapasitesini aşmış durumda” dedi.
 
Suçun önlenmesi ile ilgili çözüm önerilerini de dile getiren Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; “Olayın kökenine inmek gerekiyor. Hangi sebeplerle bu suçlar işleniyor öğrenilmesi gerekiyor. O sebeplerle mücadele etmek önemli olan. Sonuçta suçu da suçluyu da toplum yaratıyor” dedi.
 
Eceabat ve Bozcaada`da adliyelerin kapatılmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; “Sorunlar, problemler ve davalar yerinde çözülmeli. Adliyeler kapatılmamalı. Örneği ada da problem yaşayan sorununu başka yerde değil orada çözmeli. Yerinde çözmeli. Oradaki yargıç karar vermeli” dedi.
 
 
Türkiye de bir çok cezaevinde olduğu gibi Çanakkale E tipi kapalı cezaevinde de kapasite aşılmış durumda. 700 kapasiteli cezaevinde tutuklu ve hükümlü sayısının 820 kişi olduğu öğrenildi. Türkiye de cezaevlerinde kapasitelerinin üstünde tutuklu ve hükümlü bulunduğunu Çanakkale de E tipi kapalı cezaevinde kapasitenin aşıldığını ifade eden Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; “Diğer cezaevleri ile kıyaslandığında daha iyi durumdayız. Türkiye deki diğer cezaevleri iki ya da üç katı olarak kapasitesini aşmış durumda” dedi. Sorunun cezaevleri yapılarak çözülemeyeceğini bildiren Avukat Erkek; “Suçu da suçluyu da toplum yaratır. Amaç suçu önlemek olmalı. Bunun için projeler üretilmeli” şeklinde konuştu.
 
“Amaç suçu önlemek olmalı”
Çanakkale E tipi cezaevinde de kapasitenin aşıldığını ifade eden Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; Çanakkale`deki cezaevinde de kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü var ama Türkiye geneline göre daha iyi durumdayız. E tipi kapalı cezaevinde kapasitesi 700 ama toplam tutuklu ve hükümlü sayısı 820 civarında. Kapasiteyi aşmış durumdayız ama Türkiye`deki diğer cezaevleri iki ya da üç katı olarak kapasitesini aşmış durumda” dedi.
 
Avukat Erkek şunları söyledi; “Bu sorunu çözmek için amaç yeni cezaevleri yapmak oluyor. Ama burada amaç daha başka olmalı. Amaç suçu önlemek olmalı. Bu da yeni okullar yapılarak, toplumun eğitim öğretim oranını arttırarak, istihdam sağlayarak, sosyal politikalar ile olur. Her cezaevinde sıkıntı var. Kapasitelerinin üstünde tutuklu ve hükümlü var. Çanakkale`de yeni cezaevi yapmaya gerek yok. Cezaevi yapmak yerine başka projeler yapılmalı. Vatandaşların sosyal olması için projeler üretilmeli”
 
“Suçu da suçluyu da toplum yaratıyor”
Suçun önlenmesi ile ilgili çözüm önerilerini de dile getiren Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; “Olayın kökenine inmek gerekiyor. Hangi sebeplerle bu suçlar işleniyor öğrenilmesi gerekiyor. O sebeplerle mücadele etmek önemli olan. Sonuçta suçu da suçluyu da toplum yaratıyor” dedi.  Özellikle eğitim öğretim göremeyen meslek sahibi olamayan toplumdan soyutlanan insanların suça itildiğini bildiren
 
Avukat Erkek sözlerine şöyle devam etti; “Hep birlikte bununla mücadele etmeliyiz. Yerel yönetim, sivil toplum örgütleri, devlet hep beraber suçun kaynağına inmeliyiz. İncelemeliyiz ve suç oranını düşürmeliyiz. Özellikle eğitim-öğretim de eşitlik ve adaleti sağlamalıyız. Okullarımızın estetik yapılarından tutunda eğitim öğretim kalitelerine kadar yükseltmeliyiz. Çocuklarımızı okutmalıyız. Ya ara elemanı sanat sahibi yapmalıyız ya da tam anlamı ile meslek sahibi yapmalıyız. Bunları düşünmeli bunun mücadelesini yapmalıyız. Mahallelerdeki toplum merkezlerinde çocuklar, aileler eğitim görüyor belli kurslar alıyor. Meslek sahibi oluyorlar. İnsanlar toplumdan soyutlanmamalı. İnsanlar sosyal olmalı. İnsan sosyal olursa suç oranı düşer.”
 
“Problem yerinde çözülmeli”
Eceabat ve Bozcaada`da adliyelerin kapatılmasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Çanakkale Belediye Başkan Vekili Avukat Muharrem Erkek; “Sorunlar, problemler ve davalar yerinde çözülmeli. Adliyeler kapatılmamalı. Örneği ada da problem yaşayan sorununu başka yerde değil orada çözmeli. Yerinde çözmeli. Oradaki yargıç karar vermeli” dedi.
Paylaş