havadurum

"Çanakkale, bu payın ne kadarından yararlanmıştır?"

TBMM Genel Kurulu'nda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; "Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde kaç orman köylüsü yaşamaktadır?" dedi.

815
CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Meclis Genel Kurulu'nda Orman Köylüleri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya soru önergesi verdi. 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 13'üncü maddesi 1'inci fıkrasında geçen fona dair sorular soran Güneşhan "Çanakkale ilimizde 2015-2023 arasında, söz konusu kanun maddesi uyarınca anılan fondan kaç orman köylüsü yararlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

"Kaç orman köylüsü yararlandı"
TBMM Genel Kurulu'nda Orman Kanunu'nun 13'üncü maddesinin 1'inci fıkrasına değinen CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; "Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde kaç orman köylüsü yaşamaktadır? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde, 2015-2023 arasında, söz konusu kanun maddesi uyarınca anılan fondan kaç orman köylüsü yararlandırılmıştır? 2015-2023 arasında, söz konusu kanun maddesi uyarınca anılan fon dışında Bakanlığınız bütçesinden orman köylüsünün kalkındırılması için ne kadar pay ayrılmıştır? Çanakkale ilimiz, bu payın ne kadarından yararlanmıştır?" diyerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya soru önergesi verdi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş