havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden Sıfır Atık Kampanyası

Çanakkale Belediyesi, Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerine uygun olarak hizmet veren 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini tanıtmak ve kullanımını teşvik etmek için bir kampanya başlattı. Kampanyaya Belediye personeli de katılarak, geri dönüştürülebilir atıklarını merkeze getirdi.

842

Çanakkale Belediyesi, geri dönüşüme katkı sunmak ve çevre bilincini artırmak için bir kampanya düzenledi. Kampanya, Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerine uygun olarak hizmete başlatılan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin tanıtımı ve kullanımının teşviki amacıyla gerçekleştirildi. Kampanyaya Belediye personeli de katılarak, geri dönüştürülebilir atıklarını merkeze getirdi.

Sıfır Atık Genel Belgesi Çanakkale'nin!

Çanakkale Belediyesi Teknik Hizmetler Kampüsü içerisinde belirlenen alanda oluşturulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerinin tamamını yerine getirerek, Sıfır Atık Genel Belgesi almaya hak kazanan ilk belediye olmuştu. Merkezde, ambalaj atıkları, gelişigüzel atıklar, giyim/tekstil atıkları, ilaç atıkları, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar başta olmak üzere belirlenen 13 kod içerisinde yer alan atıklar ayrıştırılıyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor.

Kampanyaya Katılanlar Ödüllendirilecek

Çanakkale Belediyesi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin işleyiş ve faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulunmak, merkezin kullanımına yönelik teşviği artırmak amacıyla bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında, 13 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 10.00’da Belediye personeli, geri dönüştürülebilir atıklarını merkeze getirdi. Kampanyaya katılanlar arasında çekiliş yapılacak ve ödüller dağıtılacak.

Kentliler de Katkı Sunabilir

Çanakkale Belediyesi, geri dönüştürülebilir atıkların, evsel nitelikli atıklardan ayrı toplanması adına çalışmalarını yürütüyor. Bu konuda bir farkındalık oluşturulması amacıyla 1. Sınıf Atık Getirme Merkezini hizmete sunan Belediye, kentlileri de bu merkezi kullanmaya davet ediyor. Vatandaşlar da atık toplama programlarına haftanın her günü mesai saatleri içinde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine getirerek, geri dönüşüme katkı sunabilirler.

(Saim Tunçman)

Paylaş