Çanakkale Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı tamamlandı

Çanakkale Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda belirlenen 13 gündem maddesi tartışıldı.

587

Çanakkale Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı bugün tamamlandı. Toplantıda bugün özel olarak gençler de yer aldı. Çanakkale Gençlik Çalıştayı Raporu, meclis üyelerine sunuldu. Gençlik Çalıştayı üyeleri, meclis üyelerine kendi hazırladıkları Çalıştay Raporu’nu meclis üyelerine takdim etti.

Ulaşımda güzergah değişikliğine gidildi

Meclis Toplantısı’nda 7’nci maddede yer alan Toplu Taşıma Hat Güzergâh Revizyonu Hakkında alınan kararların sunumu gerçekleştirildi. Yakıt tasarrufunu da içinde barındıran bu madde oy birliğiyle kabul edildi.

Aktarma süreleri uzatıldı

Gündem maddelerinde 8’inci maddede yer alan Toplu Taşıma Yolcu Biniş Aktarma Sürelerinin Arttırılması Hakkında maddesi tartışıldı. Ç11G ve Ç9’da 50 dakika olan aktarma süresinin 90 dakikaya çıkarılması, normal hatlarda olan 5-10 dakika olan aktarma süresinin 20 dakikaya çıkarılması ve 20-30 dakika arasında olan aktarma süresinin 30 dakikaya çıkarılması meclise sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi.

Eceabat’a destek

Gündem maddelerinin arasında 9’uncu madde olarak yer alan Otobüs Devri Hakkında madde de Meclis gündemindeki yerini aldı. Eceabat Belediyesi'nin talebi üzerine Çanakkale Belediye Meclisi, 17 DHA 815 plakalı 1999 model otobüsün Eceabat Belediyesi'ne devredilmesi Meclis üyelerine sunuldu. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantı tarihi belli oldu

Toplantı, 13 gündem maddesinin meclise sunulmasıyla sona erdi. Ekim ayı Meclis Toplantısı 3 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş