havadurum

Çanakkale Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası yıl sonu konseriyle beğeni topladı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Çocuk ve Gençlik Orkestrası, ÇOMÜ Müzik Eğitimi Bölümü ile iş birliğiyle sahne aldı.

897

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukların müzik aracılığıyla kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla kentteki müzik kurumlarıyla iş birliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nden Çiğdem Ergun Güvenç ve Kerem Güvenç yönetimindeki "Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Çocuk ve Gençlik Orkestrası", ÇOMÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nın düzenlediği yıl sonu konserinde konuk orkestra olarak sahne aldı.

29 Mayıs 2024 Çarşamba günü Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konserde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Çocuk Kültür Evi Koordinatörü Evren Aldoğan da izleyiciler arasındaydı. Yoğun ilgi gören konserde Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Çocuk ve Gençlik Orkestrası, ÇOMÜ öğretim görevlileri, öğrenciler, orkestra velileri ve kentteki müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Konser, Çocuk Kültür Evi'nin ve Çanakkale Belediyesi'nin çocuklara yönelik müzik eğitimi ve sanatsal faaliyetlerine verdiği önemin bir göstergesiydi. Orkestrada yer alan çocuklar, müzik sevgilerini ve yeteneklerini sahnede sergileme imkanı buldular.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş