havadurum

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Eğitmenlerine Özel Eğitici Eğitimi Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, 2023-2024 dönemi atölye ve etkinlik programlarının ilk yarısını başarıyla tamamladıktan sonra, ara tatil döneminde Kültür Evi eğitmenlerine özel olarak düzenlenen ‘Eğitici Eğitimi Programı’ ile yoğun bir dönem geçirdi.

994

Çanakkale Belediyesi'nin öncü kültürel projelerinden biri olan Çocuk Kültür Evi, 2023-2024 dönemi atölye ve etkinlik programlarının ilk yarısını başarıyla tamamlayarak ara tatil dönemine girdi. Bu dönemde, Kültür Evi eğitmenlerine yönelik özel olarak düzenlenen ‘Eğitici Eğitimi Programı’ ile dikkatleri üzerine çekti.

Eğitimde Verimli Bir Süreç

Çocuk Kültür Evi Koordinatörü Evren Aldoğan moderatörlüğünde gerçekleşen program, birinci dönem değerlendirmesi ve SWOT Analizi çalışmasıyla başladı. Ardından, eğitimde başarılı örneklerin incelenmesiyle devam etti. Program kapsamında, barış kültürü, yaratıcı okul ve kuşaklararası iletişim gibi kavramlar öne çıktı. Ayrıca, alternatif eğitim pedagojileri ve informal öğrenme ortamları hakkında bilgi sunumları yapıldı.

Afet Bilinci Eğitimi

Eğitimin önemli bir bölümünü, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Eğitim Şube Müdürü Erdem Gümüş’ün gerçekleştirdiği Temel Afet Bilinci Eğitimi oluşturdu. Bu eğitimde, Çocuk Kültür Evi personelleri olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiği konusunda detaylı bilgi edindiler.

Planlama ve Değerlendirme

Oldukça verimli geçen program, yeni dönem atölye ve etkinlik programlarının planlama ve hazırlık çalışmaları ile devam etti. Programın son bölümünde, eğitim alanından video ve film gösterimlerinin ardından genel bir değerlendirme yapıldı. Çocuk Kültür Evi, eğitim alanındaki yenilikleri takip ederek, çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş