Çanakkale Belediye Başkanı Erkek ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Uluslararası Troia Festivali hakkında bilgi verdi. Erkek, kentte Seramik Festivali düzenlenmesinin de önemine değinerek, Çanakkale’nin markalaşması anlamında kültürel faaliyetlere devam edeceklerini kaydetti.

708

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çanakkale Şehir Kulübü’nde gerçekleşen basın toplantısında; Belediye Başkanı seçilmesinin ardından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Erkek, önümüzdeki 5 yıllık dönemde planlanan atılımlara dair de bilgi vererek; gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu yıl 61’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Troia Festivali’nin kurucularını anarak etkinlikler hakkında bilgi veren Erkek, “Troia çok büyük bir değer, çok büyük bir marka. Çanakkale’mizin en önemli değerleri; Gelibolu Tarihi Yarımadası, Troas Bölgesi Milli Parkımız… Keşke Kazdağlarının Çanakkale tarafında Milli Park olsa. Bu bölgeler Çanakkale’nin geleceği açısından çok önem arz ediyor. Troia Festivalimizde çok önemli etkinliklerimiz olacak” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, festivali ilerleyen yıllarda daha iyi noktalara taşımanın önemine dikkat çekerek, “Çanakkale gelecekte hem Türkiye’de hem dünyada örnek bir kent olmalı” dedi.

“Seramik Festivali yapmamız lazım”

Erkek, Çanakkale’nin seramik kültürüyle olan bütünleşik ilişkisine dair ise, “Dünyada, adında “Çanak” olan bir başka şehir yok. Biz seramik şehriyiz. Üniversitemizin de bu konuda önemli çalışmaları var. Belediyemizin de var. Çanakkale Seramik Grubumuz, Kale Grubumuz var. Seramik, bizim tarihimizde çok önemli. Seramik festivali de yapmamız lazım” sözlerine dikkat çekti.

“Çanakkale gelecekte hem Türkiye’de hem dünyada örnek bir kent olmalı”

Seramik Festivalini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile birlikte hayata geçirmek istediklerine dikkat çekerek, “Seramik Festivali içinde çalışmalarımızı başlattık. Çok güzel şeyleri hep birlikte yapacağız. Çanakkale gelecekte hem Türkiye’de hem dünyada örnek bir kent olmalı. Kardeş kent ilişkilerimizi de son derece önemsiyoruz. Barış kültürümüz olsun diyen bir kentiz. Belki de yeni kardeş kent ilişkileri kuracağız. Bu kardeş kentlerimizin de temsilcileri gelecek. Macaristan’dan Ozantürk’ten gelecek... Yeni kardeş kentlerimiz ilerde olacak. Kültürel ilişkiler açısından kardeş kentleri de çok önemsiyoruz” diye ifade etti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş