havadurum

Çanakkale Bayramiç'te tarım arazinin sulanacağı Karaköy Barajı inşaatı devam ediyor

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yapımı süren Karaköy Barajı, bölgedeki tarımsal faaliyetlere katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Barajın tamamlanmasıyla 9 bin 380 dekar arazi sulanacak ve yıllık 46 milyon 900 bin TL ekonomik değer elde edilecek.

2343

Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı'nın inşaat çalışmalarının devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı'nın inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, barajın toplam ünitelerinin yüzde 26'sının tamamlandığını söyledi. Balta, barajın gövde dolgu imalatının da yüzde 10'unun bitirildiğini ve ulaşım yolları ile dipsavak yapısının tamamlandığını ifade etti.

"Su yapılarının artması tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor"

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla çalışmalar devam ediyor. DSİ tarafından yapılan açıklamada, "Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır" denildi.

"9 bin 380 dekar tarım arazisinin sulanacak"

Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı'nda devam eden çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Balta, Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı'nın tamamlanması sonucu barajda depolanacak su ile 9 bin 380 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

"Ülke ekonomisine yıllık 46 milyon 900 bin TL katkı sağlaması hedefleniyor"

Balta son olarak, "Temelden yüksekliği 39,30 metre ve su depolama kapasitesi 3 milyon 825 bin metreküp olan Çanakkale Bayramiç Karaköy Barajı'nın tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 46 milyon 900 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir." dedi.

(Damla Yeltekin)

Paylaş