Çanakkale Barosu’ndan suç duyurusu!

Çanakkale Barosu, Bozcaada ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığının da içinde bulunduğu Eceabat'ta çıkan yangınların ardından suç duyurusunda bulundu.

785

Çanakkale Barosu, Bozcaada ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığının da içinde bulunduğu Eceabat'ta çıkan yangınların ardından suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Baro tarafından paylaşılan duyuruda “Geçtiğimiz günlerde Bozcaada ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığının da içinde bulunduğu Eceabat'ta çıkan ve büyük zarara yol açan orman yangınlarıyla ilgili olarak, yangınlara sebebiyet veren, kasıt, taksir ya da ihmali bulunan kişi/kişilerin tespitiyle haklarında eylemlerine uyan kanun maddeleri üzerinden cezalandırılmaları amacıyla yetkili Başsavcılıklara suç duyurusunda bulunulmuştur.

Adli süreç Baromuzca takip edilecek olup, yangına sebep olanlar hakkındaki ağır cezaların kamuoyu nezdinde de Ormanlarımınız korunmasında daha dikkatli ve sorumlu davranılması için caydırıcı olması hedeflenmektedir. Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız” sözlerine yer verildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş