havadurum

Çanakkale Barosu’ndan Adalet Bakanlığı’na adli yardım talebi

Çanakkale Barosu, adli yardım ödeneklerinin yetersizliği ve gecikmesi nedeniyle Adalet Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulundu. Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Türk Medeni Kanunu Çalıştayı’na katıldı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü.

850

Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Cumhuriyetin 100’üncü yılında düzenlenen Türk Medeni Kanunu Çalıştayı’nın ilk gününde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile sadece Baro Başkanlarının katıldığı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, TBB Yönetimi ve çalıştaya katılan diğer Baro Başkanları, Adalet Bakanı’na çeşitli taleplerini iletti.

Baro Başkanları, Adalet Bakanı’na taleplerini iletti

Baro Başkanları, Adalet Bakanı’ndan; CMK Ücret Tarifesinin yayınlanma tarihi ve tarifeye ilişkin Baroların artış taleplerinin karşılanması, adli yardım ödeneğinin yüzde 2’den yüzde 3’e çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesi, stajyer avukatlara devlet tarafından staj süresince ücret ödenmesi, adliyelerde meslektaşlarının yaşadığı sorunların çözümü için Adliyede Baroların temsilinin sağlanması, hakim ve savcılar ile meslektaşlar arasında ve/veya duruşma esnasında yaşanan sıkıntıların azaltılması için duruşmaların kayıt altına alınması, CMK’da verilmeyen katılan beraat vekalet ücretlerinin ödenmesinin sağlanması, yargı makamları arasında yaşanan sorunların çözümü ve Anayasa’nın kurallarına işlerlik kazandırılması gibi konularda çözüm beklediklerini belirtti.

Çanakkale Barosu, yazılı başvuru yaptı

Çanakkale Barosu, ayrıca geciken adli yardım ödemelerinin bir an önce yapılması için Adalet Bakanlığı’na yazılı olarak da başvurdu. Baro, adli yardım ödeneğinin yüzde 3’e çıkartılması düzenlemesi gereği gerçekleşecek ödemenin de derhal yapılmasını talep etti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş