havadurum

Çanakkale Barosu katılımcılar arasındaydı

52'inci Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Baro Başkanları Toplantısı'na Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin katılım sağladı.

1032

52'inci Baro Başkanları Toplantısı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ve Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Sistematik şiddete karşı ortak açıklama yapılması kararına varıldı

Gerçekleştirilen Baro Başkanları Toplantısı, Denizli ve Muğla Barosu mensubu avukatların katledildiği Bodrum'da, saat 11.00'de TBB yönetimi, Baro Başkanları ve meslektaşların katılımıyla bir yürüyüş düzenlenmesi, saat 12.00'de yürüyüş sonrası Bodrum'da ve eş zamanlı olarak 81 ilde barolar tarafından adliye önlerinde avukata dönük sistematik şiddete karşı ortak açıklama yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Sonuç bildirgesi kaleme alındı

Baro Başkanlarının; "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ve CMK Ücret Tarifesi", "Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la, avukatlık mesleğinin sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak 07 Temmuz 2023 tarihinde TBB Yönetimi ve Baro Başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısında dile getirilen konuların takibi", "Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler", "2-03 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan 13. Olağanüstü Genel Kurul Toplantı gündeminin belirlenmesi" konularında görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından, sonuç bildirgesi kaleme alındı.

Seçim sonucu belli oldu

Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ve Baro Başkanları ISTAC (İstanbul Tahkim Merkezi) seçimleri sebebiyle oy kullandılar. Seçim sonucunda Genel Kurul Üyeliğine Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Karabük Barosu Başkanı Av. Emrah Köklü, Çankırı Barosu Başkanı Av. Mustafa Deniz ile Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat Boz seçildi.

(Nevin Yüksel)

Paylaş