havadurum

Çanakkale balı için önemli girişim

Çanakkale Arı Yetiştiriciler Birliğinin üretmiş olduğu Arıburnu marka balların Ticaret Borsa’sı önderliğinde Tarım Kredi Marketlerde yer alması hususunda görüşmeler gerçekleştirildi.

1006

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkanı Birol Çetin, Çanakkale Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Cahit İleri, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kuru, Meclis Üyesi Sinan Yücel ve Genel Sekreter Sevcan Elver, Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Ürün Alım MüdürüTuğrul Arslan da yer aldı.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Çanakkale Arı Yetiştiriciler Birliğinin üretmiş olduğu Arıburnu marka balların Tarım Kredi Marketlerde yer alması hususunda görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, “Bugün Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Beyi ziyaret ettik. İlimizde 800’den fazla bitki florası bulunan bölgede 70 şifalı endemik bitkinin 32’sinin yetiştiği Kaz Dağları’nda kaliteli eşsiz balların üretimi sağlanıyor. Çanakkale’de 650 üretici, 84 bin arı kovanı ile yaklaşık 1800 ton bal üretimi gerçekleştiriyor. Bu hususa kendilerine bilgiler verdik. Borsamızın üyesi olan Çanakkale Arı Yetiştiriciliği Birliğimizin ürettiği Arıburnu markasının önümüzdeki günlerde Tarım Kredi Marketlerde yer alması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Nazik ev sahipliği için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş