havadurum

Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda başarıyla yer aldı

Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda yaptıkları projelerle bilim dünyasına katkıda bulundular. Fuar, 30 Kasım 2023 tarihinde Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla açıldı. Fuarda 75 öğrenci tarafından hazırlanan 19 proje sergilendi. Projeler, okullarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliği kapsamında desteklendi.

817

Çanakkale Anadolu Lisesi tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 30 Kasım 2023 tarihinde Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla açıldı. Fuarda 75 öğrenci tarafından hazırlanan 19 proje sergilendi. Projeler, okullarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliği kapsamında desteklendi.

Vali Aktaş projeleri inceledi

Fuar açılışında Vali İlhami Aktaş’a, Çanakkale Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz eşlik etti. Vali Aktaş, öğrenciler tarafından hazırlanan ve birbirinden güzel projelerin yer aldığı bilim fuarını gezerek incelemelerde bulundu. Öğrencilerin projelerini dinleyen ve sorular soran Vali Aktaş, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve onlara destek olan öğretmenlerini tebrik etti.

Öğrenci ve öğretmenlerden Vali Aktaş’a teşekkür

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katılan Vali İlhami Aktaş’a, öğrenci ve öğretmenler ve okul idaresi desteklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Fuar, 1 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Fuarda sergilenen projeler arasında, “Sürdürülebilir Enerji Kaynağı Olarak Hidrojen”, “Kendi Kendini Temizleyen Yüzeyler”, “Koronavirüs Salgınında Sosyal Mesafe Ölçümü” gibi ilgi çekici konular yer alıyor.

(Saim Tunçman)

Paylaş