havadurum

Çan’lı Okçular hedefleri tam isabetle vurdu!

Çan Termik Gençlik ve Spor Kulübü'nden 15 Temmuz Şehitleri Okçuluk İl Şampiyonası'nda büyük başarı elde etti.

599

Çan'ın başarılı spor kulüplerinden Çan Termik Gençlik ve Spor Kulübü, 25 Haziran 2024 tarihinde Gelibolu'da düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Okçuluk İl Şampiyonasında büyük bir başarı elde etti. 9-12 Yaş Minikler ve Küçükler kategorilerinde mücadele eden Çanlı okçular, sergiledikleri isabetli atışlarla rakiplerini geride bırakarak toplamda 8 madalya kazanarak büyük başarıya imza attılar.

Miniklerde iki birincilik ve bir ikincilik elde etiler

Minikler kategorisinde, Çan Termik Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Egemen Çakır ve Elif Doğan, kategorilerinde birincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir başarı elde etti. Egemen Çakır, erkeklerde kıyasıya bir mücadelenin ardından rakiplerini geride bırakırken, Elif Doğan da kızlarda zirveye yerleşerek kulübüne birincilik getiren ikinci isim oldu. Bu kategoride bir diğer Çan Termik sporcusu olan Yiğit Kaan Çakır ise ikinciliği elde ederek madalya kazanan isimler arasına adını yazdırmış oldu.

Küçüklerde üç birincilik ve iki üçüncülük

Küçükler kategorisinde de Çan Termik Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları İsmet Can Çakır, Aybüke Doğan ve Ece Doğan, kategorilerinde birincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir başarı elde etmiş oldular. İsmet Can Çakır ise erkeklerde, Aybüke Doğan ve Ece Doğan ise kızlarda yaşıtları olan rakiplerini geride bırakarak kulübüne üç birincilik kazandırdılar. Bu kategoride bir diğer Çan Termik sporcusu olan Merve Özdemir ise üçüncülüğü elde ederek madalya kazanan isimler arasına adını yazdırdı.

“Başarılı sporcuları tebrik ediyoruz”

Çan Termik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Çakır, yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Şehitleri Okçuluk İl Şampiyonası'nda elde ettiğimiz bu büyük başarıdan dolayı sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı, kulübümüzün ve Çan'ımızın adına gurur verici bir olaydır. Sporcularımızın gösterdiği azim ve kararlılık, bize gelecekte daha büyük başarılar elde edeceklerine dair umut vermektedir." dedi.

“Çanakkale'de okçuluk sporunun gelişmesi için çalışıyoruz”

Çanakkale'de okçuluk sporunun gelişmesi için çalıştıklarını belirten Çakır, "Kulübümüz olarak, Çanakkale'de okçuluk sporunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz kurslar ve antrenmanlarla yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca, düzenlediğimiz turnuvalarla da okçuluk sporuna olan ilgiyi artırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş