Çan İSM’den esnaf ve vatandaşlara aşı bilgilendirmesi

Çan İlçe Sağlık Müdürlüğü, esnaf ve vatandaşlara aşı bilgilendirmesi yaparak, aşıların hastalıklardan korunmadaki önemine dikkat çekti.

459

Çan İlçe Sağlık Müdürlüğü (Çan İSM) personeli, ilçe pazarının kurulduğu günlerde esnaf ve vatandaşları, diğer zamanlarda ise esnafları ve vatandaşları bire bir ziyaret ederek, aşı konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Çan İSM yetkilileri, aşıların güvenilir biyolojik ürünler olduğunu vurgulayarak, "Aşılar, hastalıklara neden olan mikroorganizmaların vücuda tanıtılmasını sağlayarak, savunma sisteminin bu mikroorganizmaları tanımasını ve hastalığı geçirmeden koruma sağlamasını mümkün kılar.

Ülkemizde kullanılan aşılar, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen kurallara uygun olarak üretilmekte ve kullanıma sunulmadan önce ulusal ve uluslararası laboratuvarlarda güvenlik testlerinden geçmektedir," ifadelerini kullandı.

Yetkililer ayrıca, çocukların aşı takvimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Aşı takvimindeki aşıların zamanında ve tam olarak uygulanması, çocuğunuzun 13 farklı hastalıktan ve bu hastalıkların yol açabileceği diğer sağlık sorunlarından korunmasını sağlar," dedi.

Aşıların sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulandığını hatırlatan Çan İSM, "Çocuklarınızın aşılanma kayıtlarını düzenli olarak kontrol ediniz ve eksikse aile hekimliği birimlerine başvurarak aşılarını tamamlayınız," şeklinde tavsiyede bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş