havadurum

Çan’ın Yeni Meclis Üyesi Adayı Sabri Karakaya!

Çan’ın yeni meclis üyesi adayı Sabri Karakaya, gazetecilikten bürokrasiye uzanan bir kariyerin ardından siyasete atıldı.

1371

Çanakkale’nin Çan ilçesinde belediye meclis üyesi adaylığına seçilen Sabri Karakaya, Çan siyasetinde dikkat çeken bir isim oldu. Karakaya, uzun yıllar gazetecilik yapan ve Basın İlan Kurumu’ndan emekli olan bir bürokrat. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarında siyaset yapmaya ikna edilen Karakaya, belediye başkan adayı Davut Karagöz’ün en güvendiği isimlerden biri.

Gazetecilikten Bürokrasiye Uzanan Bir Kariyer

1970 yılında Çan’da doğan Sabri Karakaya, gazeteciliğe 1988 yılında başladı. Çan ilçe basınında aktif görev alan Karakaya, Çan’da Alternatif Gazetesi’ni çıkararak sahipliğini üstlendi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Sürekli Basın Kartı Sahibi olan Karakaya, AA, DHA ve İHA yurt muhabirliği görevinde de bulundu.

Karakaya, gazetecilikten sonra bürokrasiye geçti. Sırasıyla Çanakkale Adliyesi, Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Özel İdaresi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Basın İlan Kurumu Sivas Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde görev yaptı. 2021 yılında Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü olarak emekliye ayrılan Karakaya, 33 yıllık kamu hizmetinin ardından siyasete atıldı.

Aile Hayatı ve Eğitimi

Sabri Karakaya, biri tıp doktoru, diğeri endüstri mühendisi iki kız babası. Karakaya, eğitimine de devam ediyor. Son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Karakaya, akademik çalışmalarını sürdürüyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş