havadurum

Çan Devlet Hastanesi, Uluslararası MS Günü'nde farkındalık oluşturdu

Her yıl Mayıs ayının son Çarşamba günü kutlanan Uluslararası MS Günü vesilesiyle Çan Devlet Hastanesi, hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

1426

Multipl Skleroz (MS), beyin ve omuriliği etkileyen kronik bir hastalıktır. Hastalar, güçsüzlük, görme kaybı, dengesizlik, anksiyete, depresyon, yorgunluk gibi birçok şikayet yaşayabilir. Türkiye'de Yaklaşık 80 Bin MS hastası var. Hastalığın kesin sebebi bilinmemekle birlikte, genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Türkiye'de yaklaşık 80 bin MS hastası bulunmaktadır. MS, tedavisi olmayan bir hastalık değil. Son yıllarda geliştirilen yeni tedavi seçenekleri ile hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırmak mümkündür.

Çan Devlet Hastanesi'nde bilgilendirme etkinliği

Çan Devlet Hastanesi, Uluslararası MS Günü'nde hastanemiz Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Fatma Kılıç öncülüğünde, Hastanemiz Eğitim Birimi tarafından Uluslararası MS Günü'nde stant açılarak konunun önemi aktarılarak vatandaşlara hastalık hakkında bilgilendirme yapıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş