havadurum

Çan Devlet Hastanesi’nde Endoskopi Ünitesi açıldı

Çan Devlet Hastanesi, artık endoskopi hizmeti sunarak sağlık alanında yeni bir adım attı.

1352

Çan Devlet Hastanesinde Endoskopi Ünitesi hizmet vermeye başladı. Açılan yeni ünitede Yenice Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Salih Ersen Kütükçü ile birlikte Çan Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Erdem Güneri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanımız Uzm. Dr. Çağlar Deniz Altuntaş desteğinde hizmet verecek.

Endoskopi Ünitesinde verilecek hizmetler; “Endoskopi, Gastrointestinal endoskopi adıyla da bilinen yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı ve kalın bağırsağın incelendiği tetkik yöntemlerinin genel adıdır. Endoskopi prosedüründe içi boş bir organın veya vücut boşluğunun içini incelemek için bir endoskop kullanılır. Diğer birçok tıbbi görüntüleme tekniğinden farklı olarak endoskoplar doğrudan organın içine yerleştirilir. Sindirim sistemindeki semptomların araştırılması ile birlikte çoğunlukla anemi, kanama, inflamasyon ve sindirim sistemi patolojileri gibi durumları kontrol etmek için endoskopi işlemleri yapılmaktadır. Başlıca gastrointestinal endoskopi türleri olarak Özofagogastroduodenoskopi (Üst GİS Endoskopisi) ile Yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağı, Kolonoskopi ile kalın barsak, Rektosigmoidoskopi ile Kalın bağırsağın son kısımları olan rektum ve sigmoid, Rektoskopi ile sadece rektum bölgesi incelenerek teşhis ve tedaviler uygulanmaktadır” denildi.

Çan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Alpay açılan Endoskopi Ünitesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Fatma Kılıç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Emine Kısa ve hastane teknik ekibine kısa sürede gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş