Çan Devlet Hastanesi'nde Beyaz ve Mavi Kod tatbikatı

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH) tarafından gerçekleştirilen Mavi Kod ile Beyaz Kod uygulamaları etkin bir şekilde hastane personeli tarafından yerinde uygulandı.

780

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH) Kalite Birimi ve Hastane Yönetimi tarafından Sağlıkta Kalite Standartları doğrultusunda Beyaz ve Mavi Kod tatbikatları gerçekleştirildi. Bu tatbikatların amacı, hastane personelinin ve hastaların güvenliğini sağlamak ve acil durumlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etmektir. Başhekim Uzman Doktor Hasan Alpay, her iki tatbikatın da hedeflerine uygun ve başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Tatbikata katılan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Beyaz kod tatbikatı

Beyaz Kod tatbikatının amacı, hastane personeline yönelik gerçekleşen fiziksel ya da sözel saldırılarda olay yerine en yakın güvenlik görevlisinin intikal ederek, personelin güvenliğini sağlamak ve olayın çözümlenmesini sağlamaktır. Ayrıca, olayın kayıt altına alınması ve olaya maruz kalan personelin gerekli bilgi ve desteği alması da sağlanmaktadır.

Mavi kod tatbikatı

Mavi Kod tatbikatında ise hastada şuur kaybı, solunum durması, kalp ve/veya dolaşım durması gibi durumlarda acil müdahale edilmesi hedeflenmektedir. Hastayı bulan veya gören ilk kişi en yakın telefonu kullanarak santrali arar ve acil durum çağrısı yapar. Santral görevlisi de mavi kodu ve çağrının geldiği birimi anons eder.

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH) Kalite Birimi ve Hastane Yönetimi tarafından gerçekleştirilen tatbikatlar, hastane personelinin acil durumlarda hazırlıklı olmasını sağlamak ve Mavi Kod ile Beyaz Kod uygulamalarını etkili bir şekilde yerinde uygulamak amacıyla gerçekleşmiştir denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş