Çan Devlet Hastanesi Dünya Emzirme Haftası'nda Bilgilendirme Çalışmaları Yaptı

Çan Devlet Hastanesi, her yıl düzenlenen Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde kapsamlı bir bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

1229

Çan Devlet Hastanesi, Dünya Emzirme Haftası kapsamında önemli bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası, anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşlarının desteklenmesi amacıyla global çapta önemseniyor.

2006 yılından bu yana ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını taşıyan Çan Devlet Hastanesi, bu özel hafta için bilgilendirme standı kurarak emzirmenin önemine dikkat çekti. Etkinlikte, annelere ve anne adaylarına yönelik kısa eğitimler verildi ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Anne Sütü ve Emzirme: Neden Önemli?

Hastaneden yapılan açıklamada, “Son 30 yıldır anne sütü üzerinde yoğunlaşan çalışmalar anne sütünün eşsiz bir besin olduğu ve bebek beslenmesindeki yerinin doldurulamayacağı gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bunun sonucu olarak anne sütü kullanımı tüm dünyada tekrar yaygınlaşmıştır. Emzirme, annelerin ve bebeklerinin sağlığı ve refahında en önemli faktördür. Diğer hiçbir besleme seçeneği emzirmenin kanıtlanmış yararlarını sağlamaz.” ifadelerine yer denildi.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş