havadurum

Çan'daki doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama geldi!

Çanakkale’nin Çan ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 1 kişinin yaralandığı doğal gaz patlamasına ilişkin yetkili firmadan açıklama geldi.

1248

Çan’da bir evde meydana gelen doğal gaz patlamasının ardından bir kişi yaralanmış ve maddi hasar meydana gelmişti. Aksa Çanakkale Doğalgaz firması açıklamada bulunarak, daire içinde kullanılan fleksin, kullanıcı tarafından söküldüğünün tespit edildiğini duyurdu.

Olay

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Çan ilçesi Karşıyaka Mahallesi Hasan Sazcı Caddesi'nde bir apartmanın 4’üncü katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlamada evin mutfak bölümündeki duvar tamamen yıkıldı. Patlama sonrası vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine itfaiye ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan S. Ö., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Firmadan açıklama geldi

Aksa Çanakkale Doğalgaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “31 Aralık 2023 Pazar günü Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi, Hasan Sazcı Sokak, No: 20 adresli meskende yaşanan doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. Saat: 19.40 sularında gerçekleşen ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı ancak bir vatandaşımızın yaralandığı olay sonrasında acil müdahale ekiplerimiz, itfaiye ekipleriyle birlikte bölgeye çok kısa sürede intikal etmiştir. Yerinde yapılan ilk değerlendirmelere göre meskende bulunan tesisatta daire içindeki fleksin kullanıcı tarafından söküldüğü tespit edilmiş olup olaya ilişkin incelemeler büyük bir hassasiyetle devam etmektedir. Vatandaşlarımızı sık sık bilgilendirdiğimiz üzere; her ne sebeple olursa olsun doğal gaz tesisatına ve yakıcı cihazlara asla müdahale edilmemesi, sertifikasız ve ehil olmayan kişilerin de müdahale etmesine izin verilmemesi gerekmektedir. Ayrıca, tesisata yapılacak işlemlerde proje kontrol işlemlerinin yerine getirilebilmesi için süreç çalışmalarının yetkili firmalar tarafından yapılmasını ve süreçlerle ilgili dağıtım şirketimizin onayının alınmasını önemle rica ederiz. Yaşanan kazada yaralanan ve etkilenen tüm vatandaşlarımıza derin bir üzüntüyle geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş