havadurum

Çan’da "Yaprak Sarması Festivali"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin son gününde, Çan’da Hacı Fatma Bodur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde Yaprak Sarması Festivali ve Atölye Çalışması yapıldı.

583

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası'nın son gününde Anadolu'nun bereketli toprağı ve iklim çeşitliliğinin hayat verdiği Türk Mutfağını ve bin yılık lezzet mirasımızı tanıtmak ve bu konuda farkındalık yaratmak, marka olmak amacıyla Çan’da Hacı Fatma Bodur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde "Yaprak Sarması Festivali" ve "Atölye Çalışması" düzenlendi.

Geleneksel Türk tatlarından olan yaprak sarmasının yaratıcı ve özgün sunumlarla hazırlandığı atölye çalışmasına Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zübeyde Dinç ve Murat Köse İlkokulu Müdürü Turan Çokgezer de katılım sağladı.

Festivalin mutfak atölyesi bölümünde Hacı Fatma Bodur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ile birlikte 75. Yıl Murat Köse İlkokulu 3/G sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Aycan Aralan ve velileri iki ayrı ekibe ayrılarak Zeytinyağlı Yaprak Sarma ve Etli Yaprak Sarma çalışmaları yaptı.Kaymakam Dr. Nebioğlu Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin hazırlanmasında faaliyete geçirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş