havadurum

Çan'da Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleriyle farkındalık oluşturuldu

Çan Devlet Hastanesi'nde 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerle, tütün kullanımının zararları ve sigarayı bırakmanın önemi vurgulandı.

1048

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında Çan Devlet Hastanesi'nde (ÇDH) önemli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerle halkın tütün kullanımının zararları konusunda bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Stant açıldı, bilgilendirmeler yapıldı

ÇDH Başhekimi Uzman Dr. Hasan Alpay, Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Fatma Kılıç ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kısa'nın öncülüğünde, ÇDH Hastane Eğitim Birimi tarafından konunun önemine dikkat çeken bir stant açıldı. Stantta tütün kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri, sigarayı bırakmanın faydaları ve bırakma yöntemleri hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Dünya Tütünsüz Günü'nün önemi vurguladı

ÇDH Başhekimi Uzman Doktor Hasan Alpay, Dünya Tütüne Hayır Günü, Dünya Sigarasız Günü veya Dünya Tütünsüz Günü olarak da bilinen 31 Mayıs'ın Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüm üye devletlerde 1987 yılından bu yana kutlandığını hatırlattı. Alpay, "Bu günde sigara kullanıcılarının sigarayı bırakmaları teşvik edilmektedir. Günümüzde her yıl dünya genelinde 5.4 milyon kişinin ölümüne neden olan ve yaygın bir hale gelen tütün kullanımının küresel olarak sağlık üzerine etkilerine dikkat çekilmesi amaçlanmıştır" dedi.

Sigarayı bırakmak mümkün!

Alpay, sigarayı bırakmanın zor bir süreç olduğunu ancak imkansız olmadığını da vurguladı. Alpay, "Sigarayı bırakmak isteyenler için birçok destekleyici kaynak ve yöntem mevcut. Hastanemizdeki Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurarak bu konuda uzmanlardan yardım alabilirler" diye konuştu.

Tütünün zararları bildirildi

Stantta dağıtılan broşürlerde tütün kullanımının kalp-damar hastalıkları, kanser, solunum sistemi hastalıkları ve diğer birçok sağlık sorununa yol açtığı belirtildi. Broşürlerde ayrıca sigarayı bırakmanın birçok faydası da sıralandı.

Etkinliklere yoğun ilgi gösterildi

ÇDH'de düzenlenen Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri, halk tarafından yoğun ilgi gördü. Standı ziyaret eden vatandaşlar, tütün kullanımının zararları ve sigarayı bırakma yöntemleri hakkında görevlilerden bilgi aldılar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş