havadurum

Çan Belediyesi afetlere karşı önlemler almaya devam ediyor

Çan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇANKUT), AFAD eğitimlerini başarıyla tamamlayarak olası afet durumlarına karşı daha hazırlıklı hale geldi!

847

Çan Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇANKUT), AFAD eğitimlerini tamamlayarak daha da güçlendi. Eğitimlerini tamamlayan ÇANKUT ekibinin sertifikalarını takdim eden Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, zor günlerde görev almaya gönüllü olan ekibi tebrik ederek gurur duyduklarını dile getirdi.

Eğitimler ile daha donanımlı hale gelen ÇANKUT ekibi

Çan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende AFAD eğitimlerini tamamlayan ÇANKUT ekibinin sertifikaları takdim edildi. Törende konuşan Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, "Zor günlerin insanı olmak için gönüllü katılan ekibimizle gurur duyuyoruz. AFAD eğitimleri kapsamında 'Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi Sertifikası' alan personelimizi tebrik ediyorum. Bu eğitimler ile ekibimiz daha da donanımlı hale geldi ve olası afet durumlarına karşı daha hazırlıklı olduk." dedi.

Afetlere karşı hazırlık çalışmaları devam ediyor

Çan Belediyesi, afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan Başkan Arslan, "Afetlere karşı hazırlık çalışmaları kapsamında ÇANKUT ekibimizin eğitimlerini tamamlaması önemli bir gelişmedir. Ekibimiz, olası afetlerde arama ve kurtarma faaliyetlerine daha da etkin bir şekilde katılabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Çan Belediyesi'nin afetlere karşı aldığı önlemler

Çan Belediyesi, afetlere karşı sadece ÇANKUT ekibinin eğitimi ile sınırlı kalmayarak, ilçede afetlere karşı farkındalık çalışmaları da yürütmektedir. Ayrıca, belediye tarafından afet toplanma alanları ve acil durum planları da hazırlanmıştır denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş