Çamer, imza gününe 3 kitap ile katılacak

Uzun yıllar yazılarıyla Çanakkale Olay gazetesindeki köşesinden okuyucularıyla buluşan Gazeteci-Yazar Turgut Çamer, Mazi Arkeolojisi ve gazetedeki köşe yazılarından oluşan Ankara Mektupları 1 ve Ankara Mektupları 2 isimli kitaplarıyla Kasım ayında İzmir ve İstanbul’da düzenlenecek TÜYAP Kitap Fuarlarından düzenlenecek imza günlerine katılacak.

1471

Çanakkale kent ve siyaset camiasının yakından tanıdığı isimlerden, Çanakkale Olay gazetesinde 17 yıl boyunca köşe yazarlığı yapan Gazeteci-Yazar Turgut Çamer, 2-3 Kasım’da İzmir’de, 9-10 Kasım’da ise İstanbul’daki TÜYAP Kitap Fuarlarında düzenlenecek imza günlerinde okuyucuları ile bir araya gelecek.

“Okumak özgürlük ve alt üst edici bir etkinliktir çünkü yaşamı değiştirir”

Gazeteci-Yazar Turgut Çamer’in çocukluğundan yetmiş üç yaşına kadar olan yaşanmışlıklarını kaleme aldığı “Mazi Arkeolojisi adlı otobiyografi kitabının 1. Basımı Eylül 2022'de gerçekleşmişti. Kitabın genişletilmiş 2. Basımı ise Temmuz 2023'te okurlarla buluştu.

Çamer, Ankara Mektupları’nın kitaplaşma serüvenini ise şöyle anlatıyor:

“29 Kasım 1987 Milletvekili Genel Seçimlerine Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) den Çanakkale Milletvekili Adayı olarak katılmıştım. Ön seçimle 2. Sıra adayı idim. SHP 62043 oy almış, ancak Milletvekili kazanamamıştı. Anavatan Partisi (ANAP) 101 bin 454 oyla Çanakkale’de 4 milletvekilliği kazanmıştı. Neden böyle bir sonuçla karşılaşmıştık? Çünkü il barajı, bölge barajı ve ülke geneli barajı yüzünden! Lafa gelince! Milli irade TBMM'ne yansıdı derler değil mi? Hadi sende! Geçiniz bunları!

Seçimlerden sonra Sağlık Bakanlığı Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezindeki kamu görevime döndüm. Yedi ay sonra Çanakkale'de yayınlanan OLAY gazetesinin imtiyaz sahibi Turhan NARLER’in teklifi üzerine bedava-parasız köşe yazılarıma başladım. Kamu görevlisi olduğum için emekli oluncaya kadar yazılarımı takma isimle (Can Belde) kaleme aldım. Kimi yazılarım sansüre uğramıştı. Onları yok sayamazdım. O yazılara da kitabımda yer verdim!

Çanakkale Olay serüvenimde de desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, bana olan güvenlerini hiç kaybetmeyen aileme teşekkür ederim.”

Turgut ÇAMER Kimdir?

1948 yılında Çanakkale'nin Kepez köyünde doğdu. İlk, orta, lise öğrenimini Çanakkale'de, yüksek tahsilini Ankara'da yaptı. Ankara Üniversitesi Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi "Kimya Mühendisliği" bölümünden mezun oldu. "Kimya Öğretmenliği", Otomotiv Sanayiinde "Kalite Kontrol Mühendisliği", Çimento Sanayiinde "Bilirkişilik", Sağlık Bakanlığı Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde "Başkan Yardımcılığı" ve Analitik Toksikoloji Laboratuvarları Sorumluluğu görevlerinde bulundu.

Çocukluğundan yetmiş üç yaşına kadar ömründe başından geçen yaşanmışlıklarını; sahne sanatları, müzik, spor ve siyaset alanındaki bazı ilginç olayları kaleme aldı. ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği), DHKD (Doğal Hayatı Koruma Derneği), UED (Ulusal Eğitim Derneği) ve Dil Derneği üyesi.

Entelektüel bilgi ve becerisini paylaşmak amacıyla yerel televizyonlarda konuk olarak programlara katılıyor. 17.5 yıl Çanakkale Olay Gazetesinde ücretsiz köşe yazıları yazdı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş