Çağlayan “Toprağımıza da ormanlarımıza da sahip çıkamıyoruz”

Çanakkale’de son günlerde üst üste yaşanan yangın felaketleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İyi Parti Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan “Maalesef gelecek kuşaklarımıza yeşil bir Çanakkale bırakamıyor; toprağımıza da ormanlarımıza da sahip çıkamıyoruz! Faciaları hemen unutuyoruz. Ormanlık alanlarda planlama yapılmalı ve mümkünse enerji nakil hatları yer altına alınmalı.” dedi.

2666

İyi Parti Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, kentte üst üste yaşanan yangın felaketleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlayan şunları söyledi:

“Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yangın yol kenarında elektrik direğinin patlaması sonucu çıktı" açıklamasını yaptı. Geçen sene 22 Ağustos’ta Damyeri’nden başlayan ve yüreğimiz dağlayan yangının da enerji nakil hatlarından dolayı çıktığı ifade edilmişti. Bizler felaketleri, afetleri kolay unutan bir toplumuz. Afetlere hazırlığımız hep sonrası için!

İlimizde üst üste yaşadığımız bu orman yangınları için başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlar kendini sorgulamalı, vatandaş olarak bizler de daha dikkatli olmalıyız.”

Yangın öncesi alınması gereken tedbirler ile ilgili olarak İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısında da gündem dışı söz aldığını ve sorunları dile getirdiklerini belirten İYİ Partili Çağlayan “İlimizde yaşadığımız bu yangın felaketleri ile ilgili yangın öncesi alınacak tedbirleri önemsediğimizi ve bununla ilgili de bazı yapılması gerekenleri İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantılarında 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü gerçekleşen 3.Birleşiminde gündem dışı söz alarak dile getirmiş ve şöyle seslenmiştik:

Dikkat çekmek istediğimiz konulardan bir tanesi de Artan Küresel ısınmadan dolayı enerji nakil hatlarının önümüzdeki günlerde daha da sıkıntı yaratacağı, Ormanlık alan ve tarım arazileri üzerindeki enerji nakil hatlarının yapılacak planlama ile yer altına alınması gerektiği ve bakımlarının zamanında yapılması gerektiğidir.

Sayın bakanın yapmış olduğu açıklama da bu gerçeği acı bir şekilde tekrar tecrübe ettiğimizin kanıtıdır.

Tarım Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, AFAD, muhtarlarımız, belediyelerimiz ve bu konuyla ilgili paydaşlar yangınları önlemek ve yangın öncesi için koordineli bir biçimde planlama ve çalışma yapmalıdır.

Maalesef gelecek kuşaklarımıza yeşil bir Çanakkale bırakamıyor, toprağımıza da ormanlarımıza da sahip çıkamıyoruz!

Faciaları hemen unutuyoruz. Bugüne kadar ne gibi çalışmalar var, bunlar yeterli midir? Gerekirse sorunların tespiti için komisyon kuralım.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş