Çağlayan "Mirasyedi olmamalıyız"

Bitiş bedeli ve süresi net olmayan yatırımların finansının kamuya ait taşınmazların satışıyla değil, üretimden gelen gelir ile sağlanması gerektiğini söyleyen İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan "Mirasyedi olmamalıyız" dedi.

805

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Assos Sivrice Koyu'ndaki taşınmazın satışı ile ilgili olarak meclise soru önergesi veren İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan, yatırım ve projeler söz konusu olduğunda finansman kaynağı olarak kamuya ait taşınmazların satılmasından ziyade üretim kaynaklı gelirlerin kullanılması gerektiğini söyledi.

Çağlayan "Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Assos Sivrice Koyundaki taşınmazın satışı ile ilgili vermiş olduğumuz soru önergesine verilen cevapta şu ifadeler yer aldı; "04.09.2024 tarihli encümen kararıyla kapalı teklif usulü ile ihale edilmesine ve satış amacının, Ayvacık Barajindan DSİ'den tahsis alınan içme suyunun Ayvacık ilçesine bağlı sahil kesminde su sorunu yaşayan köylerin içme suyu sorununun giderilmesi amacıyla olduğu belirtilmiştir.

Önceki meclis toplantılarımızda 2019 yılında başlayıp 2022 yılı sonunda ete kemiğe bürünen bu projenin başlaması için dairemize oybirliği ile 100.000.000 tl borçlanma yetkisi verilmiştir." dedi.

Kamuya ait taşınmazların yatırım ve projelere finansman sağlamak amacıyla satılmasına karşı olduklarını belirten Çağlayan, açıklmasına şöyle devam etti:

"Mirasyedi olmamalıyız"

Bitiş bedeli ve süresi net olmayan yatırım ve projelerin kamuya ait taşınmaz satışlarıyla değil; giderlerin kısılıp, gelir arttırıcı önlemler alınıp çalışmalar yapılarak; üreterek, gelirlerin doğru zaman ve doğru yerde kullanılmasıyla finanse edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda da 2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında mülkiyeti Özel İdareye ait Güzelyalı ve Assos Kadırga Koyundaki otel satışlarından; Güzelyalı'daki otelden 72 milyon, Kadırgad'aki otelden ise 41 milyon lira elde edilen gelirlerin kullanılış şeklini meclis toplantımızda da sorguladık.

Daha önce 2 kez ihaleyle satışa çıkarılan Assos Sivrice Koyundaki taşınmazın bugünkü ihalesine katılımcı olmaması sebebiyle 3. kez iptal olmuştur.
Halkımızın sesi olmaya, sormaya,sorgulamaya, denetlemeye,bilgilendirmeye ve kamu yararını gözeten çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtir; kamuoyunu saygıyla selamlarız."

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş