Çağlayan’dan Personel A.Ş. kurulmasına yönelik önerge

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısında İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan tarafından Personel A.Ş. kurulmasına yönelik verilen önerge oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

1055

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının geçtiğimiz Cuma günü yapılan 5. Birleşim ile tamamlandı. İyi Parti İl Genel Meclisi Üyesi Murat Çağlayan, 2018 yılında torba yasa ile kadroya geçen, Özel İdare bünyesinde çalışan işçilerin talepleri doğrultusunda Personel A.Ş. kurulması konusunda önerge verdi.

Çağlayan’ın önergesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çağlayan “2018 Yılında Torba yasayla kadroya geçen özel idarede çalışan işçilerimizin talepleri doğrultusunda, Personel A.Ş.’nin kurulması ve bu konuda gerekli çalışmaların tamamlanması adına vermiş olduğumuz önergemiz oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edilmiştir. Önergemize destek veren meclis üyelerimize teşekkür ediyor, İşçilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”

İşçilerin talebi neydi?

Türkiye genelinde 50 ilde İl Özel İdarelerde 2018 yılında çıkarılan Torba Yasa ve Kanun Hükmünde Kararname ile çalıştırılan altyapı ve inşaat konusunda vasıflı olan işçiler, Personel A.Ş.’ler bünyesinde kadroda yer alıyor.

Çanakkale’de ise kamu şirketi olan GESTAŞ üzerinden çalıştırılıyorlar. İşçiler diğer illerde olduğu gibi Çanakkale'de de İl Özel İdaresi bünyesinde Personel A.Ş. kurulması talebinde bulunmuştu.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş