havadurum

ÇAGAYDER'den nezaket ziyaretleri

831

 

 Çanakkale Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu, daha sonra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Hem basın sektörünün içinde bulunduğu durum; hem de Çanakkale gündeminin ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Gökhan, ÇAGAYDER’in Çanakkale ve basın için önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi. 

Çanakkale Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ise, basının hem ülke hem de Çanakkale özelinde geldiği nokta itibariyle önemli sorunların bulunduğunu belirterek amaçlarının basının kaybolan itibarının yeniden inşasına hizmet etmek olduğunu söylediler. 
Dernek yöneticileri daha sonra Baro binasında Baro Başkanı Bülent Şarlan ve yöneticileri ile bir araya geldiler. Baro Başkanı Şarlan, basının, toplumun doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Sizler çok önemli ve zor bir görev yapıyorsunuz. Yargı ve basın demokrasinin işleyişinde çok önemli ana unsurlardandır. Yargı ve basın görevini yapamaz ise o ülkede demokrasiden söz edilemez. Sizler, bu sektöre yıllarınızı verdiniz. Toplumsal bilgilendirmede, doğru ile buluşmadaki çalışmalarınızı takdirle izliyoruz. Çanakkale’nin ve toplumun gelişmesinde yerel basının işlevi çok önemli” dedi. 
Çanakkale Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, yapacakları çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundular ve “Mesleğimiz adına yıkılan ve dezenformasyona uğrayan etik değerlerin yeniden inşası bizim birinci önceliğimizdir. Öncelikle çabamız bu yönde olacaktır. Çanakkale çıkarına olan her konuda yoğun çaba sarf edeceğiz” dediler.
(Seçkin Sağlam)
 
Paylaş