havadurum

Bursa’da Barajlardaki Su Seviyesi Yüzde 50 Arttı

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluk oranı, geçen yıla göre yüzde 50 civarında artış gösterdi.

1900

Bursa’da son yağışlarla birlikte barajlardaki su seviyesi yükseldi. Doğancı ve Nilüfer barajları, şehrin içme suyu ihtiyacının yüzde 85’ini karşılıyor. Bu barajlardaki doluluk oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında daha fazla olduğu saptandı.

Barajlarda rekor doluluk

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda geçen yıl bu dönemde yüzde 32 olan doluluk oranındayken, bu yıl yüzde 49, Nilüfer Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 49 olan doluluk bu yıl yüzde 65 olarak ölçüldü. Bu oranlar, barajlarda rekor bir doluluk seviyesine ulaşıldığını gösteriyor.

Su rezervi yıl sonuna kadar yetecek

Barajlardaki su seviyelerinin artması, Bursa’yı bekleyen herhangi bir susuzluk tehlikesinin yaşanma ihtimalinin zayıf olduğuna işaret ediyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, normal koşullarda su rezervinin yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılayacak seviyede olduğunu belirtti. Sonbahar yağışları ve yaklaşan kış mevsimi koşulları dikkate alındığında, barajlardaki su seviyelerinin daha da yükselmesinin beklendiğini aktaran Aktaş, “Şu an itibarıyla normal koşullarda toplam su rezervimiz, içme suyu ihtiyacımızı yıl sonuna kadar karşılayacak düzeyde. Ancak barajlardaki su seviyelerinin yeterli miktarlarda olmasına rağmen, su tasarrufunu elden bırakmayalım.” ifadesini kullandı.(AA)

Paylaş