Bursa’da ambulans şoförünü darp eden şüpheliler yakalandı

Bursa’da kalp krizi geçiren bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarını darp eden ve ambulansın önünü kesen şüpheliler S.Y. ve M.Y., emniyet birimleri tarafından yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya sert tepki göstererek zorbalığın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

676

Bursa’da, kalp krizi geçiren bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 sağlık ekiplerine yapılan saldırı ve ambulansın önünün kesilmesiyle ilgili soruşturma sonuçlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine yaptığı açıklamada, ambulansın önünü keserek şoförü darp eden şüphelilerin S.Y. ve M.Y. olduğunu belirtti.

Olayla ilgili olarak, Bursa’da gerçekleşen darp girişiminin ardından hastaneye yetişmeye çalışan sağlık ekibine engel olmak isteyen şüpheliler, ambulansın kamerası tarafından kaydedilen görüntüler doğrultusunda tespit edildi. Şüphelilerden M.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, S.Y. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ambulansın önünü kesmenin ve sağlık ekiplerine engel olmanın asla kabul edilemez olduğunu belirterek, "Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş