havadurum

Bulgaristan seçimleri için Çanakkale’de de sandık kurulacak

Çanakkale Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Başkanı Av. Ahmet Uslu yaklaşan Bulgaristan Parlamentosu seçimleri için Çanakkale’de de sandık kurulacağını belirtti.

1526

Bulgaristan'da parlamento seçimlerinde Çanakkale'de yaşayan soydaşlar da oy kullanacak.

Çanakkale Bal-Göç Başkanı Av. Ahmet Uslu yaklaşan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bulgaristan'da son 2 yılda üst üste seçimler yapıldığını hatırlatan Uslu, son seçimden sonra hükümetin kurulduğunu ancak koalisyonun hükümeti yürütemediğini dile getirdi.

Yeniden seçim kararı alındığını kaydeden Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“9 Haziran'da Avrupa Birliği ülkelerinde zaten AP seçimleri olacaktı. Bulgaristan'da iki seçim birleştirildi. Önceki yıllarda Türkiye'de Bulgaristan Devleti tarafından sandıklar kuruldu ve çok sayıda seçmen oy kullandı. Çanakkale civarında sandıkların açılmasına yardımcı olduk. ÇANAKKALE BAL-GÖÇ olarak hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Bulgaristan Cumhuriyeti'nin yetkileriyle oy kullanma işlemlerinde lojistik destek veriyoruz. Çanakkale'de 2 sandık kurulacaktır. Sandıkların biri merkez Cumhuriyet Ortaokulunda diğeri ise Gökçeada Uğurlu İlkokulu’nda olacaktır. Yaklaşık Çanakkale'de oy hakkı olan 900 çift vatandaşımız yaşamaktadır.”

Av. Ahmet Uslu, Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de veya Avrupa'da yaşayan çifte vatandaşların sandığa gitmelerinin önemine dikkati çekti. Bulgaristan dışındaki ülkelerden kullanılan oyların seçime etkisine değinen Uslu, şunları anlattı: Buradan giden oyların Bulgaristan coğrafyasında Türk yoğunluğu az olan soydaşlarımıza direkt desteği çok az olacak.”

Çifte vatandaşların mutlaka demokratik haklarını kullanması ve varlıklarını sandıkta göstermesi gerektiğini dile getiren Uslu, "Türkiye'de ve diğer ülkelerde yaşayan çifte vatandaşların bekleyen sorunları var. Biz ne kadar çok kardeşimizi Avrupa Parlamentosuna ve Bulgaristan Parlamentosuna sokabilirsek bizim lehimize olacak.

Bulgaristan'da yaşayan Türkler kendi kimlikleriyle, özlük haklarını koruyarak bu ülkenin vatandaşı oldular. Onların refahı için Bulgaristan'ın gelişmiş demokratik bir ülke olmasını arzu ediyoruz.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş