havadurum

Bülent Öz için şok karar!

Görevinden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, partisi CHP’den ihraç edildi. Ak Parti’ye geçeceği iddiasının yer aldığı bir dava dilekçesi üzerinden ihracı yapılan Öz, iddiaları reddetti.

1517

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılında görevinden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, son olarak, CHP İl Disiplin Kurulu tarafından AK Parti'ye geçeceği iddiaları üzerine CHP'den ihraç edildi. İddialara tepki gösteren Öz, “Ancak Öz, " Anadan babadan biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. AK Parti’ye geçişim söz konusu değil. 13 aylık süreç boyunca böyle teklifler geldi ancak böyle bir şey mümkün değil” dedi.

CHP’den resmi açıklama henüz gelmedi

Rüşvet ve irtikap suçlamasıyla, Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında yargılanmaya devam eden, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, göreve dönmeyi beklerken, partisi CHP’den ihraç edildi. Konuyla ilgili CHP’den henüz resmi bir açıklama yapılmazken, CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Öz’ün ihraç gerekçesi mahkeme dosyasına konulan bir dilekçenin ortaya çıkması nedeniyle oldu. Dilekçede, “CHP’nin Çan’da iktidar olamayacağı, kendisinin şahsi oyları ile iktidar olduğu, Cumhurbaşkanı ile uyumlu çalışmak istediği ve Ak Parti’ye geçmek istediğini ancak bunun engellendiği” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi. Bu ifadeler üzerine İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Bülent Öz’ün CHP’den ihracına karar verildi.

Öz, “İtirazımızı yapacağız”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, söz konusu evrakta yer alan ifadelerin kendisine ait olmadığını net bir şekilde dile getirdi. Öz, "Böyle bir beyanım yok" diyerek Ak Parti'ye geçiş iddialarını kesin bir dille reddetti. Öz, “Avukatım aracılığıyla ifademizi, cevabımızı verdik. Buna rağmen ihraç ettiler. Yüksek Disiplin Kurulu süreci var. İtirazımızı yapacağız. Bununla ilgili bu hafta içinde detaylı bir açıklama yapacağım. ‘Ak Parti’ye geçecekmişim de FETO iltisaklı guruplar engellemiş’ şeklinde bir beyanım yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu Çan ilçe kongresinde de söyledim. Biz, anadan babadan Cumhuriyet Halk Partiliyiz. AK Parti’ye geçişim söz konusu değil. 13 aylık süreç boyunca böyle teklifler geldi ancak böyle bir şey mümkün değil” dedi.

“Bakanlığın elindeki bu evrak, benim yerime geçen başkanvekiline neden gönderiliyor?”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, söz konusu evrağın, görevden alındıktan sonra Çan Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten CHP'li Harun Arslan'a ulaştırıldığını vurguladı. Öz, evrağın neden Arslan’a ulaştığını sorarak, “Bu evrak bakanlığa yazılmış bir evrak. Bakanlığın elindeki bu evrak, benim yerime geçen başkanvekiline neden gönderiliyor? Sorgulanması gereken bu. Bakanlığa giden, altında imzam olmayan, beyanatım olmayan bir evrak, CHP’li başkanvekilinin eline nasıl geçer sorgulanması gereken bu. Benim bir beyanatım yok. İtirazımızı yaptık. Böyle bir beyanatım da yok. İmzam da yok. Böyle bir konu da yok” diye belirtti. (Damla Yeltekin)

Paylaş