havadurum

Bugün halka arz var mı? 25 Ekim 2023 Halka Arz Takvimi!

“Bugün halka arz var mı” sorusu her geçen gün özellikle küçük yatırımcılar tarafından katlanarak merak ediliyor. Peki, bugün halka arz var mı? 25 Ekim 2023 tarihinde hangi şirketler halka arz olacak? Ekim ayının son haftasında halka arz takvimi nasıl şekillendi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

1887

Bugün halka arz var mı? 25 Ekim 2023 tarihinde hangi şirketler halka arz olacak? Ekim ayının son haftasında halka arz takvimi nasıl şekillendi? İşte merak edilen soruların yanıtları… Halka arz, bir şirketin hisselerini ilk kez halka açması ve borsada işlem görmesi anlamına gelir. Halka arz, şirketlere sermaye sağlamanın yanı sıra, şeffaflık, prestij ve marka değeri gibi avantajlar da sunar. Halka arz olacak şirketler, yatırımcıların ilgisini çeker ve borsada hareketlilik yaratır.

Bugün Halka Arz Var Mı?

Bugün, yani 25 Ekim 2023 Salı günü, herhangi bir halka arz etkinliği bulunmamaktadır. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayladığı halka arz başvurularına göre, bu hafta içinde de halka arza gidecek bir şirket yoktur.

Ancak, Kasım ayında halka arz olacak şirketlerle ilgili detaylı bir bilgi henüz açıklanmadı. Taslak arzlara SPK’nın onay vermesi durumunda firmaların halka arz tarihleri, payları ve dağıtacağı lot sayısı ile ilgili bilgiler netleşecek.

Ekim Ayında Halka Arz Olan Şirketler

Ekim ayında, toplam 6 şirket halka arz oldu. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD): Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s ve Usta Dönerci markalarının Türkiye’deki lisans sahibi olan Tab Gıda, 4-5 Ekim tarihlerinde halka arz oldu.
  • Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VRGYO): Vera Konsept GYO, gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin payları 11-12 Ekim tarihlerinde halka arz edildi.
  • Mhr Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHRGY): Mhr GYO, gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin payları 18-19 Ekim tarihlerinde halka arz edildi.
  • Borlease Otomotiv A.Ş. (BORLS): Borlease Otomotiv, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir finansal kiralama şirketidir. Şirketin payları 19-20 Ekim tarihlerinde halka arz edildi.
  • Dofer Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. (DOFER): Dofer Yapı Malzemeleri, yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Şirketin payları 20-21 Ekim tarihlerinde halka arz edildi.
  • Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (MEKAG): Meka Beton Santralleri, beton santralleri imalatı yapan bir şirkettir. Şirketin payları 21-22 Ekim tarihlerinde halka arz edildi.

Çılgınlığı: Borsaya 5 Milyon Yeni Yatırımcı Geldi

  • Yılbaşından bu yana gerçekleşen 47 halka arzın toplam büyüklüğü 60 milyar liraya yaklaştı. 80 şirket daha halka arz için sırada bekliyor. Yatırımcı sayısı da hızla artıyor. Yılbaşından bu yana halka arzlar sayesinde borsaya 5 milyon yeni yatırımcı katıldı.
  • Halka arzlar, hem şirketlere hem de yatırımcılara kazanç sağlıyor. Halka arz edilen şirketlerin hisseleri, borsada işlem gördükleri ilk günlerde yüzde 100’ün üzerinde prim yapabiliyor. Bu da yatırımcılara ciddi bir getiri fırsatı sunuyor.
  • Halka arzlar, aynı zamanda borsanın derinliğini ve likiditesini artırıyor. Halka arz edilen şirketlerin piyasa değeri, borsanın toplam piyasa değerine katkı sağlıyor. Ayrıca, halka arzlar sayesinde borsada işlem gören sektör ve şirket çeşitliliği de artıyor.(Erhan Taylan)
Paylaş