Bugün Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Brent petrol fiyatlarındaki oynaklık, akaryakıt fiyatlarını yakından etkilemeye devam ediyor. 18 Ekim 2024 Cuma günü, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir hareketlilik yaşanıp yaşanmadığı merak konusu oldu. Peki, güncel akaryakıt fiyatları ne durumda? Zam mı geldi, indirim mi? İşte şehirlerdeki litre fiyatları...

116

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Brent petrol fiyatlarındaki oynaklık, akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendirmeye devam ediyor. Tüketiciler, her gün değişebilen fiyatlar karşısında yakıt alırken bütçelerini dikkatle planlamak zorunda kalıyor. Peki, 18 Ekim 2024 Cuma günü benzin ve motorin fiyatları ne durumda? İşte güncel akaryakıt fiyatlarına dair merak ettiğiniz tüm detaylar...

İstanbul'da Akaryakıt Fiyatları

Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'da benzin ve motorin fiyatları, Avrupa ve Anadolu yakalarında farklılık gösteriyor. 18 Ekim itibarıyla Avrupa yakasında benzin litresi 44,69 TL, motorin litresi ise 43,54 TL olarak belirlendi. Anadolu yakasında ise benzin litresi 44,57 TL, motorin litresi 43,47 TL seviyesinde. LPG fiyatları ise sırasıyla 25,13 TL ve 24,59 TL olarak açıklandı.

Ankara ve İzmir'de Akaryakıt Fiyatları

Başkent Ankara'da benzin litresi 45,09 TL, motorin litresi 44,07 TL ve LPG litresi 25,14 TL olarak satılıyor. Ege'nin incisi İzmir'de ise benzin litresi 44,54 TL, motorin litresi 44,57 TL ve LPG litresi 25,04 TL seviyesinde.

Akaryakıt Fiyatlarını Neler Etkiliyor?

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler arasında döviz kuru, Brent petrol fiyatları ve uygulanan vergiler bulunuyor. Bu faktörlerdeki değişimler, pompa fiyatlarına doğrudan yansıyor. Özellikle son dönemde yaşanan küresel enerji krizinin etkileri, akaryakıt fiyatlarını artırıcı yönde etkili oldu.

Uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde de akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmaların devam etmesi bekleniyor. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve Türkiye'nin ekonomik politikaları, fiyatların seyri üzerinde belirleyici olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş