havadurum

Bu hafta halka arz var mı? Halka arz takvimi ve şirketler!

Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz takvimi, halka arz süreçleri ve halka arz olacak şirketler hakkında merak ettiğiniz her şey bu makalede!

1575

Bu hafta halka arz var mı? Bu sorunun cevabını merak eden yatırımcılar için hazırladığımız bu makalede, halka arz takvimini, halka arz olacak şirketleri ve halka arz süreçlerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Bu hafta halka arz var mı?

Bu hafta halka arz olacak hiçbir şirket bulunmuyor. Öte yandan, Sümer Varlık Yönetim A.Ş. (SMRVA), Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz talebinde bulundu. Tamamı eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edilmesi planlanan Sümer Varlık, toplamda 12.000.000 lot payını yatırımcılara açacak. Şirketin halka arz açıklık oranı %21,43 olacak. SPK’nın onaylaması durumunda, önümüzdeki günlerde halka arz gerçekleşecek.

Geçen Hafta Halka Arz Olan Şirketler

Geçtiğimiz hafta Simit Sarayı’nın %70 payına sahip olan DMR Unlu Mamuller (DMRGD) halka arz oldu. 21-22 Eylül tarihlerinde talep toplama sürecini tamamlayan DMRGD, 75.000.000 lotunu bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit şekilde dağıttı. 10,24 TL’den talep toplama sürecini gerçekleştiren şirket, yatırımcılara 13-14 lot (maksimum 143 TL) dağıtımda bulundu. DMRGD hisseleri 27 Eylül’de Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı ve ilk gün %20 prim yaptı.(Saim Tunçman)

Paylaş