Bronz madalyada Çanakkale imzası!

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda Okçuluk Erkek Milli Takımımız büyük bir başarıya imza attı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan klasik yay erkek takımı, bronz madalyanın sahibi oldu.

879

Türkiye'nin Okçuluk Erkek Milli Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir başarıya imza attı. Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'tan oluşan Klasik Yay Erkek Takımı, çeyrek finalde Hindistan'ı 6-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve bu müthiş başarıyı bronz madalya ile taçlandırdı.

Çanakkale’nin gururu…

Klasik yay erkek takımında yer alarak bronz madalyaya giden yolda ter döken yarışmacılardan biri de Çanakkaleli genç sporcu Ulaş Berkim Tümer. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2024 Paris Olimpiyatlarında Okçuluk Erkek Takımımız Bronz madalya kazandı. Takımımızı ve Çanakkale'nin gururu Ulaş Berkim Tümer’i tebrik ederiz” dedi.

Başarılarla dolu bir yolculuk...

Olimpiyatların ilk turunda, Klasik Yay Erkek Takımımız Kolombiya'yı 5-4'lük skorla geçerek adını 1/8 turuna yazdırdı. Çeyrek finalde Hindistan'ı 6-2 yenerek yarı finale yükselen milli takımımız, yarı finalde ev sahibi Fransa'ya karşı büyük bir mücadele verdi. Beraberlik atışları sonrasında 5-4'lük skorla mağlup edilen Türkiye, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Bronz Madalya Yolu

Bronz madalya karşılaşmasında Çin Halk Cumhuriyeti'ni 6-2 mağlup eden Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları'nda tarihi bir başarıya imza attı. Klasik Yay Erkek Takımı'nın elde ettiği bu madalya, Türkiye'nin okçuluk tarihindeki önemli anlardan biri olarak kaydedildi.

"2024 Paris Olimpiyatları'nda bir tarih daha yazıyoruz!"

Okçuluk Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "2021 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Mete Gazoz'un kazandığı altın madalyadan sonra, 2024 Paris Olimpiyatları'nda bir tarih daha yazıyoruz!" denildi. Ayrıca, bu başarıda emeği geçen milli sporcular Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış'a teşekkür edildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin, antrenörler Natalia Nasaridze, Damla Ergin, Yusuf Çorba ve Sermet Çınar'a, psikolog Cem Doğuhan Gizep'e, fizyoterapist Yasin Çalhan'a, kuvvet gelişim uzmanı Samet Bayraktaroğlu'na ve beslenme uzmanı Özcan Esen'e teşekkür edildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş