Bozcaada ve Gökçeada arasında feribot seferleri talebi!

Bozcaada Belediyesi, Gökçeada ile Bozcaada arasında düzenli feribot seferlerinin hem ada halklarının ilişkilerini güçlendireceğini, hem de turizme katkı sağlayacağını belirtti. 

158

Bozcaada Belediye Başkanlığı, düzenli feribot seferlerinin Gökçeada ile Bozcaada arasında hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, bu seferlerin iki ada halkı arasında kültürel etkileşimi artıracağı ve turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Bozcaada Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Gökçeada ile Bozcaada arasında düzenli feribot seferleri hem ada halklarını, hem kültürleri geliştirir. İki adaya da gelen turistlere bir seçenek olur ve turizme katkı sunar. Hem Gökçeada, hem de Bozcaada bunu istiyor. Hatta Kuzey Ege adalarını bir araya getirecek, ulaşımını sağlayacak bir ağ da gelecek senelerde bir hayal olmaktan öteye geçmelidir. Gereken neyse ısrarla takip edeceğiz. BIFED kapsamında adamızda misafir ettiğimiz Gökçeadalı tüm dostlarımızla keyifli bir gün geçirdik. Kalemizi, müzemizi, ada sokaklarını gezip birlikte yemek yedik. Özel belgeseller izledik. Belediyeler olarak birlikte neler yapabileceğimizi, geliştirerek sürdürmek niyetindeyiz. Bu vesileyle adamıza gelen tüm Gökçeadalı misafirlerimize teşekkür eder, yine bekleriz. Ayrıca sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz, önemsiyoruz. 11’inci kez adamızda düzenlenen BIFED de bunun adımlarından biri." ifadeleri yer aldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş