Bozcaada’daki yangınlar el birliği ile söndürüldü

Bozcaada’da dün Ayana ve Palamar mevkilerinde yangın çıktı. Her iki yangın da belediye ekipleri ve ada halkının ortak çabasıyla söndürüldü.

520

Bozcaada ilçesinde Ayana bölgesinde çıkan yangın, belediye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile kontrol altına alındı. Hemen ardından ise Palamar mevkiinde de yangın çıktı. Her iki yangın da itfaiye ve ada halkının hızlı ve etkin müdahaleleri ile söndürülürdü.

Bozcaada Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yangınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

“Her yangında olduğu gibi yangın alanına canı gönülden koşarak gelen tanker sahiplerine, kepçeleriyle destek olan halkımıza ve tüm belediye ekibimize teşekkür ederiz.

Yangınlar ne yazık ki son yıllarda en büyük gerçeklerimizin başında geliyor. Bu konuda neler yapılabileceğine dair yaptığımız toplantılar çerçevesinde bazı kararlar aldık.

Geçen hafta Manisa’dan su tankerleri sipariş edildi. Bu tankerler adanın kritik noktalarında içleri su dolu olarak herhangi bir yangın anında kullanılmak üzere bekleyecekler. Tankerlerin ikisi önümüzdeki günlerde adamızda olacak. Kullanmak zorunda kalmadığımız, yangınlarla sınanmadığımız günler dilesek de bu gerçeğe karşı önlemlerimizi arttırmalıyız.

Ayrıca afetlere dirençli bir Bozcaada için ekipler kurmak istiyoruz. Bu tip afetlerde (özellikle yangınlarda) halkımızın da desteğiyle organize bir şekilde müdahale edilebilmesi için bu ekipler ve eğitimler çok önemli. Hali hazırda var olan yangın ekibini genişletip, daha da koordineli hale getirmek istiyoruz. Tüm halkımızın bu konuda gönüllü olacağına eminiz.

Son olarak yangınlara karşı lütfen daha dikkatli olalım. Ormanlık alanlara 15 Eylül tarihine dek girişin yasak olduğunu unutmayalım. Açık alanlarda kesinlikle ateş yakmayalım. Herhangi bir duman veya yangın görürsek 112 veya 549 715 17 17’ye mutlaka bilgi verelim.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş