havadurum

BOTAŞ şampiyon oldu

1043

Türkiye Basketbol Federasyonu`nun (TBF) 2022-2023 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası Çanakkale`de gerçekleştirildi. BOTAŞ şampiyonluğa ulaştı. Türkiye Basketbol Federasyonu`nun (TBF) yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer Kalkan ve ekibinin çabalarıyla ilimizde gerçekleşen organizasyonu Çanakkale olarak tam not alarak tamamladık. Organizasyon boyunca tüm takımların memnuniyetini dile getirdiklerini belirten Spor Yöneticisi ve Federasyon Temsilci Hakan Şahin Çanakkalemizin daha nice organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu iletti" denildi.

Kıran kırana mücadele
Ev sahipliğini Çanakkale`nin yaptığı U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası`nda 16 takım 40 müsabakada şampiyona için yarıştı. Anafartalar Spor Salonu ve 18 Mart Spor Salonu`nu zorlu mücadelelere sahne oldu. Anafartalar Spor Salonu`ndaki final maçının ardından BOTAŞ şampiyonluğa ulaşırken, Çankaya Üniversitesi ikinci ve Erdemli Koyuncu Irmak Spor da üçüncü oldu.

Yüsra Tunç en değerli oyuncu seçildiU14 Kızlar Türkiye Şampiyonası`nda Yüsra Tunç (BOTAŞ) en değerli oyuncu seçilirken; Naz Secerlioğlu (Çankaya Üniversitesi), Yüsra Tunç (BOTAŞ), Liva Aksoy (Erdemli Koyuncu Irmak Spor), Nehir Odabaşı (Fenerbahçe) ve Ela Çarıkçı (Emlak Konut) en iyi beşte yer aldı. Turnuvada ayrıca Nehir Odabaşı (Fenerbahçe) sayı ile ribaund, Günay Akgür (KKTC) asist, Naz Secerlioğlu (Çankaya Üniversitesi) blok ve Yüsra Tunç (BOTAŞ) top çalma istatistiklerini ilk sırada tamamladı.
(Yusuf Sonkurt)

Paylaş